MoMuse - Gemeentemuseum van Molenbeek

 
Van een klein landelijk dorp aan de poorten van de Stad Brussel in de 18e eeuw, is Molenbeek in de loop van decennia en door migraties getransformeerd tot de gemeente Brussel zoals we die vandaag kennen. Ooit de bijnaam "Klein Manchester", beleefde Molenbeek het industriŽle tijdperk dankzij de ontwikkeling van talrijke bedrijven en fabrieken langs het kanaal. Verschillende gebouwen, gerestaureerd en opnieuw aangetast, getuigen van dit mooie tijdperk voor de Molenbeekse economie. In de loop van de migraties, Grieks, Italiaans, Marokkaans of Turks, diversifieerde de bevolking evenals haar bedrijven.

Het is dit verhaal dat het nieuwe Gemeentemuseum de Molenbeek (MoMuse), geÔnstalleerd in het gebouw van de Academie voor Tekenkunst en Beeldende Kunsten, Mommaertsstraat, je vertelt aan de hand van meer dan 1.000 objecten, afbeeldingen en documenten. periode en dynamische projecties op twee grote cartografische modellen.

Documentair, verhalend en zeer visueel, de tentoonstelling verspreid over 400 m2 is onderverdeeld in zes thema's: land en water, mensen, wonen, werken, onderwijzen en leren, samen leven.

De MoMuse is gericht op zowel oude als nieuwe generaties. Geproduceerd met de steun van de Federatie WalloniŽ-Brussel, is het vooral bedoeld als een reis door de tijd om het heden beter te begrijpen.

*

COVID-19: bijzondere toegangsmaatregelen => www.culture1080cultuur.be
Momuse
Rue Mommaerts 2a
1080 Sint-Jans-Molenbeek
5, 3 (Molenbeekois), gratis (onder 18)
Elk type publiek

Dinsdag: van 12:00 tot 17:00
Woensdag: van 12:00 tot 17:00
Donderdag: van 12:00 tot 17:00
Zondag: van 13:00 tot 18:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!