Nelleke Cloosterman - Cardshark

 
Nelleke Cloosterman presenteert het project Cardshark in Centrale | lab (1. > 19.03.).
Voor deze tentoonstelling creŽert Cloosterman muren die de vorm hebben van kaarten en eruitzien alsof ze willekeurig in de ruimte zijn verspreid.

De titel Cardshark verwijst naar iemand die geld verdient door vals te spelen bij kaartspellen, maar ook naar de kaarten die de kunstenares in haar schilderijen gebruikt als vanitassymbolen. Dit zou kunnen suggereren dat de tentoongestelde kaarten door de cardshark (een gokker) zijn weggegooid, een verwijzing naar het vanitas-symbool van gokken met het leven.

De schilderijen die aan de kaartenmuren hangen, worden vensters naar het schilderkunstige universum van Nelleke Cloosterman. Tijdens haar work-in-progress in Centrale | lab zal dit universum zich uitbreiden Ė er worden een heleboel van deze Ďvenstersí toegevoegd Ė om uiteindelijk een globale installatie te vormen die gelaagde verhalen samenbrengt.

Nelleke Cloosterman (1996) behaalde haar Bfa en Mfa in BelgiŽ aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Gent en werd alumna van Hisk in .
Aan de hand van klassieke kunsthistorische themaís en motieven Ė zoals planten, dieren en zeepbellen Ė creŽert Cloosterman een universum dat vertrouwd oogt, maar vaak ontsnapt aan logica of natuurwetten. Abstracte droomlandschappen, een bloementuin die vegetatie uit elk seizoen laat zien, of vogels die zonder vleugels hoog in de lucht vliegen, het zijn allemaal subtiele verstoringen van een werkelijkheid die door de kijker zal worden ontvangen.
De die we vaak in haar schilderijen zien suggereren de compressie van tijd, wat bijdraagt tot het idee dat het schilderij geen momentopname is maar een doorlopend landschap waar de elementen van het schilderij een verhaal vertellen.
CENTRALE | lab
Sint-Katelijnplein 16
1000 Brussel
Gratis
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Accumulator - Maren Dubnick
(Van 4 april 2022 tot 1e september 2023 - Brussel)
B jart-Brussel
(Brussel)
Moof Museum
(Brussel)
Experience.brussels, (her) ontdek Brussel
()
Experience.brussels in een notendop
(Brussel)