Onderzoek in de straten van Brussel

 
Verken de stad door zijwegen te nemen die voor veel Brusselaars zelf onbekend zijn.

Ga samen met Greg Heuze, een beroemde Brusselse onderzoeksjournalist, op pad om de moordenaar van de architect van het Stadhuis van Brussel op de Grote Markt op te sporen!

Hieronder vindt u de brief die Greg Heuze stuurde naar de onderzoekers die klaar staan om hem te helpen het raadsel van de moord op de architect van het Stadhuis van Brussel op te lossen!

Als je op mijn site bent aangekomen, is het dat je de wil hebt uitgesproken om me te helpen bij mijn onderzoek. En ik dank je daarvoor! Ik heb inderdaad je hulp nodig, want een paar maanden geleden, tijdens mijn reis naar de Verenigde Staten, ontdekte ik een tekening in het Metropolitan Museum die me deed denken aan mijn geboortestad Brussel.

Toen ik terugkeerde naar Brussel, besloot ik te gaan kijken of ik me niet vergiste, de afbeelding is een illustratie van een van de sculpturen op het stadhuis! Dit wekte mijn nieuwsgierigheid, ik ging voor een rondleiding door de Koninklijke Bibliotheek en leerde de architect achter dit gebouw kennen: Jan Van Ruysbroeck.

Volgens de legende realiseerde Jan Van Ruysbroeck zich bij het voorbereiden van de grond voor de tweede vleugel van het Stadhuis, dat een afgrond hem zou beletten een symmetrische vleugel in de eerste te bouwen. gebouw, zou hij zich van de top van de pijl van het gebouw hebben gegooid om zelfmoord te plegen

Ik dacht erover te stoppen met mijn onderzoek. l En toch kreeg ik een bericht van de Orde van Architecten waarin stond dat ze een aanwijzing hadden over de mogelijke moord op Jan Van Ruysbroeck. Dus ging ik op zoek naar de Waarheid.Ik verzamelde veel aanwijzingen, maar helaas had ik geen tijd om mijn onderzoek af te ronden. Dit is waarom ik je nodig heb! Als je het ermee eens bent, zal een van mijn medewerkers je mijn notitieboekje en mijn materiaal sturen, zodat je de elementen kunt verenigen en uiteindelijk het ware van het valse in dit verhaal kunt onderscheiden.
Centre
Départ Depuis le Parc d'Egmont - Arrivée à la Grand'place
1000 Brussel
- Reserveren is verplicht
19
Vanaf 9 jaar

Maandag: van 9:00 tot 18:00
Dinsdag: van 9:00 tot 18:00
Woensdag: van 9:00 tot 18:00
Zaterdag: van 9:00 tot 18:00
Zondag: van 11:00 tot 18:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!