Ontdekkingsprijs van het Rood Klooster : Océane Vallot

 
Spanning en elasticiteit
Océane Vallot is geboren in 1985 en woont en werkt in Brussel. Ze haalde haar diploma in aan de École Nationale Supérieure des Arts Visuels de La Cambre (ENSAV) op de afdeling gravures, zette haar opleiding het jaar nadien verder en behaalde haar aggregatie.
Sinds enkele jaren is Océane Vallot actief in de druk- en tekenkunst.
De artieste haalt haar inspiratie uit haar eigen omgeving, haar woon- en werkruimte of haar atelier.
Haar realistische tekeningen, doorgaans uitgevoerd in potlood of grafiet, komen langzaam tot stand op papier, zijn de vrucht van een intense visuele analyse met een voortdurende wisselwerking tussen oog en hand, tussen zien en doen.
Omdat ze gefascineerd is door draperie, wijdt ze een deel van haar werk, aan de studie van plooien. Bij haar werk past ze een 'mise en abyme' toe waarbij ze achtereenvolgens fragmenten fotografeert, plooit, opnieuw fotografeert, opnieuw plooit en in hun context tekent. In haar beelden kunnen we de volgende zaken onderscheiden: tekeningen van objecten, kantoormateriaal, zoals nietmachines, elastieken, spijkers, naalden, enveloppen en gevouwen shirts. Die objecten komen terug in donkere of lichte tekeningen waar de vormen omgezet worden in individuele tekens die zich opdringen aan het oog en aan het lichaam.
Dit esthetische repertoire wordt gedreven door een verlangen om het plastisch onderzoeksveld open te stellen en om onderzoek in lijn met haar zorgen te contextualiseren. Door gebruik te maken van de specifieke gravuretaal en door te spelen met eenvoudige vormen, roept de kunstenares verschillende narratieve niveaus op.
Door middel van haar tekeningen en gravures speelt Océane met de kenmerken van materialen en gereedschappen, waarbij ze de legitimiteit en betekenis van deze gewone objecten in een artistieke benadering bevraagt.
Kunstcentrum van het Rood Klooster
Rokloosterstraat 4
1160 Oudergem
Gratis
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Expo Laurent Dierick - Fragment Memory
(Van 10 februari 2023 tot 31 maart 2024 - Oudergem)
Kunstenaressen uit Oudergem in de kijker
(Van 8 tot 18 maart - Oudergem)
Back and Forth
(Van 1e maart tot 13 april - Elsene)
Sequence 029 | Rita Vlaeminck - Patrick Toby - François Marcadon
(Van 10 tot 16 maart - Ukkel)
Bea Sarrias 'Geometry & Colour : Gio Ponti'
(Van 10 maart tot 27 april - Ukkel)