Permacultuur ontwerpcursus

Op een wondermooie plek midden in de natuur leer je stapsgewijs een natuurlijke, bio-diverse, productieve tuin of voedselbos ontwerpen. Je creŽert een gezonde, veerkrachtige omgeving vol eetbaar lekkers en je krijgt een haalbaar, positief en krachtig antwoord op eigentijdse vragen.

Een eetbare tuin, een voedselbos, een groene oase die met weinig werk volop gratis, lokaal, super lekker en gezond voedsel levert. Een mooie, natuurlijke, veerkrachtige omgeving met een grote diversiteit aan planten, een vruchtbare plek die bruist van leven: bijen, vlinders, vogels, egels,. .. : is dat ook jouw droom ?

De permacultuur jaartraining helpt je die droom te realiseren. Je werkt een jaar lang aan je eigen tuinontwerp en krijgt veel gerichte feedback, tips en inspiratie voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van jouw eetbare tuin. We maken ook samen een groepsontwerp voor een mini-voedselbos, dat we stap voor stap zien groeien.
Daarnaast komt permacultuur moestuinieren uitgebreid aan bod, met ook hier veel aandacht voor gesloten kringlopen, bodemverbetering, diversiteit, veerkracht, slim ontwerpen en arbeidsarm tuinieren. Verder staan o.a. nog paddenstoelen kweken, kruiden plukken en vogels spotten (in de mooie, wilde, uitgestrekte natuur rondom), bessenstruiken stekken en fruitbomen snoeien op het programma.
La Ferme du Bois-Le-Comte
Bois-Le-Comte 1
6823 Villers-devant-Orval
- Reserveren is aangeraden
1950
Vanaf 18 jaar

Donderdag: van 19:00 tot 22:00
Vrijdag: van 9:30 tot 22:00
Zaterdag: van 9:30 tot 22:00
Zondag: van 9:30 tot 16:00

Van 17 november 2022 tot 8 augustus 2023

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Sjamanistische training
(Van 13 september 2022 tot 21 april 2024 - Villers-devant-Orval)
Deep focus
(Van 31 januari tot 5 februari - Villers-devant-Orval)
Touwenparcours &Tokkelbaan in ons klimbos in Mierchamps
(La Roche-en-Ardenne)
Vrouwelijkheidsritueel:
(Van 7 juni 2022 tot 31 december 2023 - Luik)
Mijn lichaam, mijn instrument
(Van 31 januari tot 21 maart - Bost)