Picture Parlour

 
Het Britse Picture Parlour surft op een gezonde golf hype. Met hun debuutsingle ‘Norwegian Wood’ en hun eerste liveshows veroorzaakte de band vorig jaar meteen genoeg word-of-mouth reclame om aan te mogen treden als support van Bruce Springsteen, Noel Gallagher, The Strokes en The Last Dinner Party. Met die laatste delen ze naast een bliksemsnelle opmars ook een liefde voor een grote rocksound en een stevige liverepuatie.

Picture Parlour werd opgericht door Katherine Parlour en Ela Risi, die samen nummers begonnen schrijven tijdens de pandemie. Na een herlocatie naar London werd de band aangevuld met bassist Sian Lynch en Drummer Michael Nash. Met hun sound, gebouwd op scheurend riffs die stadionrock ambities doen vermoeden, vettige baslijnen, romantische neo-noir en een flinke dosis branie, kregen ze meteen support van Clash, Bbc Radio 6, Bbc Radio 1, The Guardian, Rolling Stone en Nme.

het optreden van Picture Parlour op showcasefestival Eurosonic – waar elk jaar de meest beloftevolle bands van Europa worden uitgenodigd - werd door het Nederlandse 3voor1tgeroepen als het tweede beste van deze editie (net na English Teacher, in februari nog op ons podium). Gokje wagen? Het kan wel eens zeer snel gaan voor deze Britse rockers, kom ze op een klein podium bekijken in Cactus Café, nu het nog kan. Breaking Waves !

‘SONGS & Swagger & Songs & All the mojo. There's no more mojo to go around. It's all gone. They ate the mojo." – Courtney Love
Twee liedjes zijn er pas uit, maar Picture Parlour wordt nu al op het schild gehesen als een van de allerheetste indierockbands uit Engeland. Terecht, blijkt op Eurosonic. Het Londense viertal heeft een ontzettend sicke verzameling tunes die ze retestrak spelen, alsof ze doorgewinterde festivalveteranen zijn. – 3VOOR12
Cactus Café
Bargeweg 10
8000 Brugge
€14 vvk | €17 add | €11 jongerentarief (prijzen incl. handling cost)
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!