Plantaardig koken volgens de seizoenen

 
N deze kooklessenreeks leer je nieuwe kooktechnieken en vegan recepten met seizoensgroenten en fruit, volle granen en plantaardige eiwitbronnen. Lekker, gevarieerd, gezond.

Seizoenskoken heeft massa's voordelen: je wordt elke week verrast met nieuwe ingrediënten die net geoogst zijn, je bent beter gewapend tegen zowel de koude als de hitte en je eet geen twee keer helemaal dezelfde maaltijd.

In deze demo-kooklessenreeks gaan we elke maand aan de slag met seizoensgroenten: de eerste pompoenen in de herfst, allerlei wortelgroenten in de winter, fris lente-groen en zomerse overvloed.
We vullen onze oogst aan met volle granen en plantaardige eiwitbronnen (bonen, linzen, tempeh en seitan) en volgen ook met onze kooktechnieken de seizoenen: soepen en stoofpotjes in de herfst, ovenschotels in de winter, snellere kooktechnieken in de lente en slaatjes in de zomer.

Ook dessertjes, het ontbijt, dressings, burgers en koken met restjes komen aan bod.

Op het eind van de reeks heb je dus niet enkel een bundel vol recepten, maar ook massa's improvisatie-inspiratie en een voorraadkast waaruit je steeds kan putten om elke keer opnieuw een nieuwe verrassende maaltijd op tafel te toveren.
Oost West Centrum Vzw
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 1
- Reserveren is aangeraden
540
Vanaf 16 jaar

Zaterdag: van 10:30 tot 12:00

Van 23 september 2023 tot 8 juni 2024

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Online cursus Glazuren aanmaken en gebruiken met Aster en Caroline
(Gent)
Voetreflexologie zaterdag
(Van 7 oktober 2023 tot 23 juni 2024 - Antwerpen 1)
Voeding en vitaliteit
(Van 21 oktober 2023 tot 22 juni 2024 - Antwerpen 1)
Voeding en vitaliteit
(Van 20 oktober 2023 tot 21 juni 2024 - Antwerpen 1)
Innerlijke kind - jaargroep
(Van 24 september 2023 tot 2 juni 2024 - Antwerpen 1)