Poes: Hoe de kat de mens vangt

 
Vandaag zijn poezen populairder dan ooit, zowel op het internet als in onze huiskamer. Vanwaar komt de wereldwijde adoratie voor deze eigenzinnige dieren ? Het Yper Museum ontrafelt de mysterieuze relatie tussen mens en kat doorheen de tijd en in andere culturen. Van aanbeden, over verketterd en genegeerd tot geliefd. Poes brengt recent wetenschappelijke inzichten in dialoog met internationale historische en hedendaagse kunst. Met topnamen als Goya, Jan Fabre, Stephan Vanfleteren, Henriëtte Ronner-Knip, Théophile Steinlen, Stief DeSmet, David Teniers de Oude en Roger Raveel.
In negen thema’s verkent deze tentoonstelling de weg die mens en poes samen afleggen. Hoe de kat als dier evolueert. De kat vereerd als god en verketterd als duivel. De kat als muze, vrouw, vriend, collega en Vip – met de P van Puss. En natuurlijk de kat als reus in de Ieperse Kattenstoet. Je krijgt er niet alleen kunstwerken over katten te zien, maar ook archeologisch, historisch, archivalisch, natuurhistorisch, geneeskundig en immaterieel erfgoed. Het Yper Museum werkt hiervoor samen met andere musea, privéverzamelaars en wetenschappelijke instellingen.

Kies voor de audiogids op je eigen smartphone of tablet en ontdek de highlights van Poes. De audiogids is ingesproken door kattenkenner Chris Dusauchoit. Voor kinderen zijn er twee aangepaste parcours. Met Poezenloeren en de Kunstkijker worden ze aangemoedigd om écht naar de kunst en de tentoongestelde objecten te kijken.
Yper Museum
Lakenhallen - Grote Markt 34
8900 Ieper
7
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Yper Museum
(Ieper)
Bayernwald - Duitse loopgraven
(Wijtschate)
Museum Guynemer Paviljoen
(Poelkapelle)
Kaasmuseum De Oude Kaasmakerij
(Passendale)
Talbot House
(Poperinge)