Porsche - Driven by Dreams

 
Porsche. Bestaat er een naam die meer laat dromen? Reeds 75 jaar bouwt Porsche droomwagens.

Na de expo ‘Porsche - Electric to Electric’ in en ‘Porsche 70 Years’ in zet Autoworld z’n succesvolle samenwerking met Porsche België en het Porsche Museum in Stuttgart verder. Met een nooit eerder geziene verzameling van exclusieve Porsches, thematisch verzameld in een unieke setting, word je meegenomen in de overweldigende droomwereld van Porsche.

Daarbij gaat de storytelling veel verder dan enkel de wagens...

Naast de prachtige auto's richt de tentoonstelling zich ook op de mensen achter het merk. Mensen die, net als Ferry Porsche, altijd in hun dromen zijn blijven geloven, grootse dingen hebben bereikt en grootse ideeën hebben verwezenlijkt. De verhalen van internationale en Belgische persoonlijkheden worden belicht in de verschillende themagroepen. Voorbeelden zijn Jacky Ickx, Johan Dirickx, Thierry Boutsen, Laurens Vanthoor, André Lotterer...

Werkelijkheid begint vaak met een droom. Elke Porsche met een concept.

Autoworld verzamelde 9 nooit eerder in België geëxposeerde Porsche concept cars en toont die broederlijk naast het productiemodel.

Van de 984 die de 914 zou worden tot het prototype van de Taycan die droomt van een alternatieve toekomst, via de 989 (het Panamera project), de 959 group B studie, de 911 Vision Safari en nog veel meer modellen.

Uiteraard vormt de 911 een apart thema binnen de expo "Porsche, Driven By Dreams" met andermaal een unieke verzameling die de 8 generaties Neunelfer omslaat.

De vermaarde Belgische street artist Vexx, bekend van de eveneens tijdelijk aanwezige Porsche Vision Gran Turismo die tot 8 januari te bezichtigen zal zijn, zal op 7 en 8 december exclusief voor Autoworld aanwezig zijn met een animatie rond Porsche.

Een andere artiest, gerenommeerd fotograaf Bart Kuykens, zal z’n werken exposeren, waarin de Porsche 911 steevast een prominente rol speelt.

Ferdinand Porsche liet 75 jaar geleden z’n absolute droom in vervulling gaan door z’n eigen droomwagen te bouwen.

Die droom is intussen geschiedenis geworden. Van de allereerste 356 ‘Gmund,’ gebouwd in een schuur in het gelijknamige dorpje in Oostenrijk, tot andere klassiekers die mee Ferdinand Porsche’s droom in werkelijkheid hebben omgezet.

Andere merken kunnen slechts dromen van het succes van Porsche in de motorsport. Porsche bezorgt zijn tegenstanders steevast een spreekwoordelijke nachtmerrie.

De 991 Rsr, 991 Gt1, 919 Hybride en de Formule E Gen 3 zijn slechts enkele van de getoonde racewagens die van Porsche het meest succesvolle racewagenmerk hebben gemaakt.

Uiteraard wordt de Belgische inbreng niet vergeten met racewagens bestuurd door legendarische coureurs als Jacky Ickx, Thierry Boutsen en Laurens Vanthoor.

Het was Jacky Ickx die Porsche van de befaamde Dakar-rally liet dromen. Een droom die andermaal werkelijkheid werd met onder meer de 959 met Rothmans-kleuren.

Porsche eert de succesvolle Dakar-modellen met de recente 911 Dakar, de 911 Gt3 Rally in D'Ieteren-kleuren en de 953 Dakar.
Autoworld eert de Porsche’s succesvolle Dakar-verleden in een apart, zanderige universum van de expo.

De jongste bezoekers kunnen in de aparte ruimte ingericht voor workshops volgen waar ze de Porsche van hun dromen kunnen bouwen.

Ter inspiratie staat er een levensgrote Porsche in Lego tentoon. En wie weet wordt de volgende Belgische Le Mans-winnaar met Porsche wel ontdekt op onze race simulator.

Tijdens de drie maand durende expo "Porsche, Driven By Dreams" blijft de permanente collectie van Autoworld te bewonderen. Ook het restaurant ‘Bagnole’ blijft uiteraard open voor het publiek, net als de museumshop met een uitgebreide Porsche collectie, ideaal voor de feestdagen.
Autoworld Museum Brussels
Esplanade du Cinquantenaire
1000 Brussel
15 €
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!