Pulcinella en de maan

 
Pulcinella, de beroemdste Commedia dell'arte-pop, is dit weekend in Brussel. Een feministische Pulcinella, die het opneemt voor de vrouwen!
Een Belgische première. Met het traditionele fluitje (de pivetta). Liefhebbers van gordelpoppenspel en Italiaans poppenspel, kom kijken!

Na een nieuwe misstand bevinden alle vrouwen op aarde zich op de maan. Pulcinella, die zijn geliefde Teresina niet wil verliezen, probeert zich bij haar aan te sluiten en bevindt zich zo in de gevaarlijke situatie van te veel vrouwen.
Een gewelddadige misdadiger op zoek naar liefde, de Wet en de Dood vervolgen Pulcinella zelfs nadat ze een vrouw is geworden. Maar Pulcinella slaagt erin naar de Maan te vliegen, waar de mensen op Aarde verdrietig, arm en hongerig lijken.

De show ontwikkelt Guarattelle's repertoire om het verhaal van gendergeweld en de moeilijke relatie tussen de rollen van mannen en vrouwen te vertellen aan de hand van Pulcinella, die altijd symbool heeft gestaan voor de harmonie van tegengestelden.

Met de steun van de federatie Wallonie-Bruxelles, Beeld van Brussel, Nationaal Loterij, Het Geweest van Elsene en in coproductie met het Centre Culturel Italien de Bruxelles.
Koninkelijk Theater Peruchet
Woudlaan, 50
1050 Elsene
8 euros (kind)/ 10 euros ( volwassene
van 4 tot 12 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Festival Musqi'3: Insectarium
( 30 juni - Elsene)