Regent en regentes

 
Een pijnlijk oorlogsverhaal over een vrouw tussen twee mannen.

Een eenmalige herneming van deze klassieker als eerbetoon aan regisseur Eric De Volder, naar aanleiding van zijn tienjarig overlijden.

De tweede wereldoorlog woedt hevig. Toch slagen Albert Beirendonk en Carla Parmentier er in hun lerarenopleiding af te maken. Het stel jonge onderwijzers, verliefd sinds de schoolbanken, besluit pas te trouwen als de wereldbrand geblust is. Eerst moet ‘Albeir’ samen met zijn vriend René naar het front. Beir laat René beloven voor Carla te zorgen mocht hem iets overkomen. Die dure eed heeft grote gevolgen.

Eerbetoon aan regisseur Eric De Volder, naar aanleiding van zijn tienjarig overlijden.

Een greep uit de persquotes:

‘Knuts, Van Doorn, Ineke Nijssen en Tom Vermeir acteren om ter sterkst. Elk personage is een festijn. Als klap op de vuurpijl is de productie ook onweerstaanbaar grappig. […] Door kleine mensen een stem te geven, schrijft De Volder beetje bij beetje zijn hoogsteigen Vlaamse kroniek van de twintigste eeuw. Hij is een groot artiest.’ (De Morgen, )

‘[...] de diepgang die De Volder bereikt, door tegelijk toch uitermate licht en humoristisch te zijn, dat is een balans die bewijst dat zijn werk zijn volle wasdom bereikt heeft.’ (De Standaard, )

‘De jury was onder de indruk van de “lichte, schitterende vertelling”, de verhaaltechniek en de sterke beelden. […] een adembenemende atmosfeer […] die beurtelings verstikt en benauwt, dan weer doet schaterlachen en op momenten sterk ontroert. Het drama van kleine lieden in een zeer bijzondere periode van de Belgische geschiedenis, gemaakt door een van de topregisseurs van het Vlaamse theater.’ (Theaterfestival, )

‘Het resultaat houdt het midden tussen een geestige quasi-therapeutische sessie en een fantastische negentiende-eeuwse kermisattractie. […] Wie eerdere regies zag van De Volder, herkent de liefde waarmee hij over het leed van de kleine mensen vertelt. En de James Ensor-achtige stijl die hij gedurende zijn lange, grillige theatercarrière ontwikkelde. Vlaamse critici kenden De Volder onlangs hun jaarlijkse Thersitesprijs toe. Kijk naar Regent en regentes en je begrijpt meteen waarom.’ (NRC / de Volkskrant, )

‘Alle facetten van de totaalkunstenaar De Volder komen in deze productie op magnifieke wijze tot uiting. Voeg de prima vertolkingen van zijn fetisj-acteurs Ineke Nijssen, Johan Knuts, Hendrik-Hein Van Doorn en Tom Vermeir daaraan toe, en een theaterpareltje is het resultaat.’ (De Morgen, )
De Expeditie
Dok Noord 4f 201
9000 Gent
Reserveren is aangeraden
€ 20 (-26: € 15 - UITpas met kansentarief: € 4)
Vanaf 14 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Roes Comedy Club: Amelie Albrecht (Uitverkocht)
( 4 oktober - Gent)
Roes Comedy Club: Altijd Prijs
( 11 oktober - Gent)
De rode Maagd Van Gent
(Van 13 tot 15 oktober - Gentbrugge)
The Charming Hypnotist Dominik Messiaen
( 7 oktober - Mater)
Comedy met Jeroen Leenders
( 5 oktober - Bornem)