Roboticalessen voor beginners

 
Onze wekelijkse sessies van 2 uur zijn een spannende kennismaking met robotica voor P3-P4-leerlingen. Kinderen werken in teams van twee om robots en verschillende mechanismen te bouwen en te programmeren om een reeks leuke uitdagingen op te lossen. In dit programma leren kinderen de basisprincipes van techniek, mechanica, wetenschappelijke concepten rond beweging (wrijving, kracht, tandwielen...) en de basisprincipes van programmeren.

De jonge ingenieurs beginnen met het basisontwerp van de robot, voegen vervolgens verschillende mechanismen toe en verkennen sensoren, zoals gyroscoop, kleurensensor, afstandssensor, Touch Led. De bouwontwerpen en uitdagingen worden in de loop van het jaar steeds complexer. Het jaar wordt afgesloten met de Uitdaging van het Jaar, gebaseerd op de Vex iq Robotics Competitie, waarin kinderen een robot moeten ontwerpen, bouwen en coderen om zoveel mogelijk punten te scoren.

Wij leren de grondbeginselen van programmeren met Scratch-blokken, inclusief functies, lussen, algoritmen en variabelen. Sommige lessen zijn gewijd aan Computer Aided Design (CAD) en coderen in Vexcode Vr, een online platform voor het programmeren van een virtuele robot.

Ervaring met robotica is niet vereist.
2
Roboticaclub nooby.tech
Alsembergsesteenweg 993
1180 Ukkel
- Reserveren is verplicht
870
van 9 tot 14 jaar

Woensdag: van 15:15 tot 17:15
Zaterdag: van 12:30 tot 14:30

Van 9 september 2023 tot 2 juni 2024

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Jonge ingenieurs
(Van 9 september 2023 tot 2 juni 2024 - Ukkel)
Roboticalessen: Vex Robotics Competition
(Van 9 september 2023 tot 2 juni 2024 - Ukkel)
Roboticalessen: Vex iq Robotics Competition
(Van 9 september 2023 tot 2 juni 2024 - Ukkel)
Speelzak Marmaille&Co
(Brussel)
MuziekCURSUS voor kinderen
(Van 4 tot 8 maart - Sint-Lambrechts-Woluwe)