Rondleiding bioboerderij Jarno Claeys

 
Ken je bioboer Jarno Claeys ? Deze duurzame wroeter in volle grond biedt een veertigtal soorten groenten, kruiden en fruit aan rechtreeks aan de consument. Dit doet hij vooral via markten in Brugge, Gent en Maldegem. Je krijgt de kans om zijn bedrijf te bezoeken, en wel op zondag 11 september van 16u tot 18u.
Het veld ligt er op zijn mooist bij. Je krijgt een rondleiding op het domein van meer dan 4 hectare, waarbij Jarno specifiek zal uitleggen op welke manier hij en zijn team boeren, welke machines ze gebruiken, hoe de teeltrotatie in zijn werk gaat. Hierbij heeft hij oog voor het belang van vruchtbare grond, en het belang van boeren die onze Vlaamse grond vruchtbaar houden.
Jarno huurt hectares landbouwgrond van coöperatie De Landgenoten. Deze coöperatie koopt landbouwgrond met middelen van aandeelhouders en schenkers, om levenslang te bestemmen voor biologische landbouw. Zo dragen zij bij aan bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit in Vlaanderen. Jarno zal ook over hun missie en visie een woordje uitleg geven.
Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar . Zo kunnen we inschatten hoe groot de groep zal zijn, en hoeveel drank we moeten voorzien. Ontdek de unieke aanpak van bioboer Jarno, schrijf je nu in en verzeker je van een plekje. Maximaal 50 deelnemers.
Bioboerderij Jarno Claeys
Braamstraat 5
8740 Pittem
Gratis
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!