Sam Ballet x Dirk De Cock - Enter the Void

 
Onder de titel ‘Enter the Void’ brengen Sam Ballet en Dirk De Cock hun eerste tentoonstelling in de Michèle Schoonjans Gallery in Brussel.
Vernissage 5 november van 14u t/m 19u.

Enter the Void : waar de werelden van Sam Ballet en Dirk De Cock samenkomen.
_________________________________________________________ _________
Het werk van Sam Ballet en Dirk De Cock vertoont enkele interessante onmiskenbare overeenkomsten. Beide kunstenaars brengen een sterke verbeeldingskracht in hun werk en hun creaties hebben iets mysterieus en zelfs ‘unheimlich’. Hun benaderingen zijn echter heel verschillend. Terwijl Sam Ballet vertrekt vanuit een persoonlijke droomwereld, gaat Dirk De Cock de open ruimte en het landschap in. De tekeningen van Sam Ballet zijn vaak klein, donker en intens. Ze lijken op minuscule decors die geschikt zouden zijn voor een film- of theateropvoering. Sam nodigt de toeschouwer uit om dichterbij te komen en zelf details te ontdekken. De toeschouwer wordt meegevoerd in een persoonlijke mysterieuze droomwereld vol onverwachte gebeurtenissen. Hoewel het op het eerste gezicht idyllische scènes lijken, ontdekt men bij nader inzien dat dit niet het geval is. De sfeer wordt onheilspellend en claustrofobisch, en melancholie en nihilisme zijn nooit ver weg. Het medium dat Sam gebruikt, eenvoudig kleurpotlood en papier, past perfect bij zijn werk.
Dirk De Cock put uit het collectieve geheugen. In tegenstelling tot het gedetailleerde werk van Sam Ballet zijn de schilderijen van Dirk De Cock vaak van eenvoudige aard. Grote open ruimtes dienen als decor voor eenvoudige taferelen. Details ontbreken, de landschappen en taferelen zijn herkenbaar maar geenszins realistisch. De opbouw is statisch, de sfeer is veranderlijk. De kijker wordt hier eerder toeschouwer en staat buiten het gebeuren. Hij kijkt naar een momentopname en weet niet of alles al voorbij is of nog moet komen.
Het is juist deze aanpak die het werk van Dirk De Cock zo bijzonder maakt. Hoewel het werk van Sam Ballet en Dirk De Cock heel verschillend is, delen ze romantiek, melancholie en een gevoel van leegte. ‘Enter the Void’ is dan ook een uitnodiging tot een bijzondere ervaring.”

Rivoli Building - Waterloosesteenweg 690/25
1180 Ukkel
Gratis
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Sequence 028 | Patrick Toby - François Marcadon - SavAnne
(Van 16 februari 2023 tot 2 maart 2023 - Ukkel)
Dirk Eelen - Op naar de bijeenkomst
(Ukkel)
Back and Forth
(Van 1e maart tot 13 april - Elsene)
Schiller Art Gallery - Franz Merjaystraat
(Van 1e februari tot 31 maart - Elsene)
Wenceslas, de angst van de schilder
(Van 2 februari tot 8 maart - Elsene)