Sehnsucht - Het Philharmonisch Koor van Antwerpen brengt romantiek in de muziek

 
Met 'Sehnsucht' verwijzen we vooral naar het element natuur. Aanhangers van de 19de eeuwse Romantiek verlangden naar vroeger, naar de onaangetaste natuur en landschappen uit de periode voor de Industriele Revolutie.
Ook in de vocale muziek zien we dit thema terugkeren… En op die muzikale reis willen wij je graag meenemen !
Met meer dan 50 koorzangers bezingen wij de romantiek met prachtige werken van Antonin Dvorak (in arrangement van Leos Janacek) en Edward Elgar. Beide beschrijven dit natuurverlangen in hun composities, badend in de landschappen uit Bavaria.

Bij Dvorak voel je de liefde voor zijn vaderland en de kracht van de natuur. In zijn composities komen zowel een zekere ‘tristesse’ als blijmoedige levenskracht tot uiting. Laat je meevoeren door weemoedige klanken afwisselend met verrassende en uitgelaten frases.
Ook bij Elgar zijn thema’s als liefde, natuur en dans onmiskenbaar aanwezig. Hij componeerde “From the Bavarian Highlands" met 6 liederen als herinnering aan een luisterrijke vakantie in Beieren. Verwacht je aan de mooiste melodieën, nu eens ontroerend, dan weer feestelijk.

"Dancing makes the heart grow lighter,
Makes the world and life grow brighter
As we dance along !”

U hoort het: deze muzikale werken van twee topcomponisten zullen je niet onberoerd laten.

En er is nog meer:
Afwisselend brengt soliste Danny Van Hoof sololiederen van diverse 19de eeuwse componisten die eenzelfde sfeer uitademen. Het concert wordt afgerond met een religieus werk van Felix Mendelssohn 'Hör mein Bitten', waaruit naast het mystieke ook 'Sehnsucht' stroomt.

Dirigent is Erik Demarbaix
Nicole Piano geeft het beste van zichtzelf aan de piano
Sint-Walburgiskerk
Volkstraat 41
2000 Antwerpen
Reserveren is niet nodig
18 eur
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.