Smakelijk Raversyde

 
Staan je smaakpapillen op scherp om te proeven wat op het menu stond tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog ? Benieuwd ? Kom dan naar Smakelijk Raversyde. Chefs van Gastrovita en Renzo Truwant bereiden hapjes en drankjes op basis van ingrediënten uit de oorlogskeuken. Je ziet veldkeukens aan het werk en je kan workshops en lezingen mee volgen. Gidsen van De Lange Nelle brengen je het verhaal. De bijzondere eetgewoonten van Prins Karel komen eveneens aan bod.
De bevlogen kookboekenverzamelaar, Freddy Tyberghein, vertelt je meer over de keukengeheimen in de Tweede Wereldoorlog. Hoe werkte het systeem van rantsoenering, hoe toverden gezinnen een voedzame maaltijd op tafel ? Er verschenen tal van publicaties met tips hoe te koken met weinig ingrediënten en middelen. Denk aan oorlogsmayonaise, marsepein van aardappelen en vegetarisch koken. In de kleine tentoonstelling, kan je een aantal kookboeken bekijken. De lezing gaat door om 1, 13:30 en 15:00 en duurt zo’n 30 minuten. Afspraak in het manschappenverblijf op Batterij Aachen.
Weet jij wat er op het menu stond aan het front of hoe er werd gekookt ? Op het parcours staat een Britse Soyer Stove en een Duitse veldkeuken, beide uit de Eerste Wereldoorlog. Je ziet de keukens in werking, bemand door Living History groepen S.R.D. en De Piotten. Je kan de bereidingen ook proeven. En de rantsoeneringen, die schering en inslag waren ? Living History groep Vzw Frontleven geeft demonstraties rond voeding- en rantsoenpakketten aan het front en dit tijdens Tweede Wereldoorlog.
Themakroeg ‘The Newport Times On Tour’ is van de partij. Geniet van een drankje in de sfeervolle kroeg. Deze drankjes zijn niet inbegrepen in je ticket (enkel cash of Payconiq).
Voor de hapjes betaal je €5 bovenop je toegangsticket.
Toegang - openingsuren Atlantikwall Raversyde: 10:30 - 18:00 (Laatste toegang: 16:15).
Atlantikwall Raversyde
Nieuwpoortsesteenweg 636
8400 Oostende
Reserveren is aangeraden
Basistarief: € 10, Reductie (mits vertoon reductiekaart): € 8, -6 jaar: Gratis, 6 - 17 jaar: € 4, Studenten (18 - 26 jaar): € 4 mits voorleggen kaart.
Vanaf 6 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!