Smidje Smee met Pierke van Gent

 
Free de Smid leeft in grote armoede. Mocht het kunnen, dan verkocht hij zijn ziel aan de Duivel voor welvaart en geluk.
En zie, in de poppenkast is alles mogelijk : het wonder geschiedt.
De vraag is nog of rijkdom wel gelukkig maakt…
Koninklijk Poppentoneel Festival bewerkte deze klassieker tot een boeiend en mooi geheel.

Koninklijk Poppentoneel Festival bestaat al sinds 1953 en wordt gerund door de familie De Wispelaere, een overlevering van vader op zoon op kleinkind.
Zoals het elk traditioneel Gents poppentheater betaamd, speelt dit gezelschap met stangpoppen en het alom gekende Pierke van Gent.
In elk verhaal, zij het een sprookje of een eigen creatie wordt Pierke opgevoerd. Zijn rol kan zich beperken tot toeschouwer maar ook ingrijpend zijn. Soms trommelt hij ook zijn vrienden op: Loewie de Lapkensdief en Karelke de Stotteraar (of de bult).
Wie wil genieten van een portie Gentse volkscultuur of een stukje 'levend erfgoed' meepikken, moet zeker naar één van de voorstellingen komen.

Koninklijk poppentoneel Festival speelt niet enkel thuis in het knusse huistheater (het allerlaatste in Gent), maar ook op 'verplaatsing'. Daar wordt oud met nieuw gecombineerd: kunstige poppen (600-tal !) en moderne techniek.
Live en uit de vuist gespeeld voor een bont publiek van kinderen maar ook van ouders en grootouders die het destijds ook zelf hebben meegemaakt: veel plezier met de fratsen van onze Gentse Pier..

Het gezelschap biedt ook een speciale formule voor jarigen aan.
De jarige komt met een groep vriendjes en/of familie naar de poppenkast (min 10 personen) tijdens een publieke voorstelling en wordt er gevierd:
Hij/zij krijgt een leuk geschenkje
Er wordt gezongen met een 'wisselkroon' op het hoofd
Hij/zij kijkt naar het poppentheater
Na de voorstelling wordt de jarige rondgeleid als een Vip en kan hij/zij zelfs een kijkje nemen achter de schermen. Hij/zij kan met een eigen fototoestel zelfs een fotoshoot doen met Pierke erbij.
Indien mama/ papa het wensen mag het groepje dan nog privé tot 1 uur na de poppenkast nablijven om er een taart aan te snijden of nog iets te drinken (taart zelf meebrengen). Bordjes, bekertjes en bestek zijn ter plaatse. Kinderchampagne, frisdrankjes en snoepjes zijn te verkrijgen in Pierke's Foyer. Op die manier blijft het thuis netjes en is het feest compleet ook voor papa en mama)

Kostprijs: 7,50€/pp
6,50€ - mindervaliden 5,50€ - Uitpas kansentarief kan als je boekt via Uitbureau.be
van 3 tot 12 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Pierke en het Geheim van de Trollenput
( 3 maart - Gentbrugge)
Leue met Tine Embrechts & De Lusters
( 3 maart - Roeselare)
Impulz (2+) - Theater De Spiegel
( 9 maart - Brussel)