Soft on the inside by Maria Abaddon

 
Met genoegen presenteren wij “Soft on the Inside,” een solotentoonstelling van de Peruaanse kunstenaar Maria Abaddon bij Verduyn in Moregem, België.
Maria Abaddon staat vooral bekend om zijn textiele tableaus en beeldhouwwerken, gekenmerkt door levendige kleuren van draad, wol, vilt en borduurwerk, in de traditie van kunstenaars zoals Cecilia Vicuna, Sheila Hicks en Chiharu Shiota. Duikend in het viscerale en macabere, onthult de Peruaanse kunstenaar de complexiteit van de mens in al zijn lagen en innerlijke structuren. Zijn visuele taal, bijna lichamelijk en carnavalesk, kenmerkt een voortdurende strijd tussen onze interne kenmerken en een hedendaagse chaos, waarbij onderwerpen als sterfelijkheid, isolatie, maatschappelijke kwesties, geweld en het lichaam worden besproken.
In “Soft on the Inside” worden grote textiele tableaus en een installatie van aquarellen en kleine viltstukken van nat- en naaldvilten met natuurlijke wol vergezeld door een bijna meeslepende, zogenaamde “soft sculpture” van een menselijke figuur, geconstrueerd met borduurwerk en haken. Hiermee wil de Peruaanse kunstenaar architectonische ruimtes en landschappen portretteren die zijn opgebouwd uit lagen die lijken op huid, organische patronen, bobbels en texturen alsof ze aan de binnenkant zijn gebouwd. Als gevolg hiervan plaatst Abaddon het antropomorfe tegenover het architectonische, het interne tegenover het externe en het zachte tegenover het vraatzuchtige.
Geboren in 1988 in Lima, Peru, waar de kunstenaar nog steeds werkt en woont, behaalde Maria Abaddon een bachelordiploma aan de Nationale School voor Schone Kunsten in Peru (-), gevolgd door kunstenaarsresidenties in Nayarit, Mexico () en Buenos Aires, Argentinië (). Individuele erkenningen omvatten finalistse- lecties voor Alliance Française (), Ipae Award ( & ), Icpna Contemporary Art () en de Xiii Nationale Schilderprijs van de Centrale Reservebank van Peru (). Opvallende solotentoonstellingen in Lima, Peru, vonden plaats in Ginsberg Gallery en Callao Monumental. Deelname aan institutionele groepstentoonstellingen vond plaats in onder andere het Centro Cultural de España in Lima, Peru; het Cultureel Paleis in Warschau, Polen; het Centro Cultural Británico in Lima, Peru; het Centro Cultural Pucp in Lima, Peru; het Centro Cultural de Bellas Artes in Lima, Peru, en het Museum voor Hedendaagse Kunst (MAC) in Lima, Peru.
Verduyn verwelkomt u graag van van 10 december tot 11 februari op zaterdag en zondag van 14:00 tot 18:00 uur of op afspraak.
Verduyn Gallery
Heerbaan 10
9790 Moregem
Gratis
Vanaf 6 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!