Solo Tentoonstelling Roots, Stephanie Cime

 
Roots
4 Juni-18 Juni
Stephanie Cime

“Roots” is een eerbetoon aan de schoonheid van imperfectie en de waarde van authenticiteit, en is een must-see tentoonstelling voor iedereen die geïnteresseerd is in de complexiteit van de menselijke ervaring. “Roots” is te zien in Cube in Stalhille, België, van 4 juni tot 18 juni, elke zaterdag en zondag van 14:00 uur tot 18:00 uur.
Over Roots: De “ROOTS” collectie van Stephanie Cime is een artistieke verkenning van zelfacceptatie, authenticiteit en de schoonheid die te vinden is in imperfectie. De collectie bestaat uit abstracte werken die de complexiteit van onze persoonlijkheden en de inherente schoonheid en stroom van het leven symboliseren. Met deze serie onderzoekt Stephanie de filosofie van Wabi Sabi, een eeuwenoude Japanse filosofie geworteld in het zen boeddhisme. De kunstwerken in ‘Roots’ bieden een tegengeluid aan onze obsessie met perfectie en de consumptiecultuur. Door haar werk beoogt Stephanie mensen te inspireren zich los te maken van het westerse schoonheidsideaal, dat onmiskenbaar leidt tot immense druk, een cultuur van zelfkritiek, onrealistische verwachtingen en een constante zoektocht naar perfectie. Stephanie’s werk nodigt toeschouwers uit om hun zelfbeeld los te koppelen van externe voorwaarden en maatstaven en in plaats daarvan zelfacceptatie, uniciteit te omarmen en het verlangen naar perfectie los te laten. De natuur dient als een belangrijke inspiratiebron voor ‘Roots’. In de natuur is niets recht, symmetrisch of onveranderlijk. Alles is constant onderhevig aan verandering en in beweging. Door haar werk wil Stephanie een gevoel van rust en vreugde overbrengen, vergelijkbaar met wat we ervaren wanneer we ons verbinden met de natuur. De kunstwerken tonen asymmetrische vlakken, ruwe texturen, onregelmatigheden en een natuurlijk kleurenpalet. Het werk in ‘Roots’ weerspiegelt de natuurlijke cyclus van groei, verval en verandering. Stephanie wil ook mensen aanmoedigen om het huidige moment te omarmen. Roots wil mensen eraan herinneren dat ze zichzelf mogen zijn in al hun facetten en pleit voor zachtheid en zelfacceptatie. Ze willen inspireren tot een meer authentieke en bewuste levensstijl. Het doel is om een gevoel van rust, zelfacceptatie en waardering voor de schoonheid van vergankelijkheid te cultiveren. Stephanie hoopt dat haar werk de kijkers zal inspireren om hun ware zelf te omarmen en de schoonheid in hun unieke imperfecties te waarderen.
Voor meer informatie over “Roots” of om een interview met Stephanie Cime aan te vragen, kunt u contact met ons opnemen via .
Over Stephanie Cime: Stephanie Cime is een kunstenares gevestigd in Stalhille, België. Door middel van haar kunstwerken verkent ze thema’s zoals authenticiteit, kwetsbaarheid, overgang, verbinding, schaamte, zelfacceptatie en imperfectie.
Voor meer informatie over Roots, om de catalogus te downloaden of de virtuele tentoonstelling te bekijken, volg deze link: www.cime.be/roots.

instagram: @artbycime
Cube
Spanjaardstraat 4
8490 Stalhille
Gratis
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Aquarellen van Fons Teijssen
(Van 29 september 2023 tot 8 oktober 2023 - Brugge)
Les femmes d'abord...
(Van 16 september tot 15 oktober - Oostende)
Verstegen Art Galerie Unieke abstracte kunst in 4 stijlen.
(Oostende)
Expositie Sabine Van Eynde (glaskunst) met Freddy Seynhaeve (schilderijen)
(Van 3 september tot 29 oktober - Koekelare)
Schiller Art Gallery - Sint Idesbald
(Van 21 september tot 5 november - Koksijde)