Spaanse Stemmen / Voces en Español - Cbib e.a.

 
Een literaire en muzikale ode aan een wereldtaal.

Na de succesvolle ode aan de Poolse letteren organiseert de Mechelse vzw Cultural Bridges in Belgium (CBiB) dit jaar Spaanse Stemmen, opnieuw in samenwerking met theater arsenaal en het Internationaal Literatuurhuis Passa Porta. Het wordt een bijzondere aflevering: Spaanse Stemmen geeft de opmaat voor het themajaar Construct Europe dat van december tot oktober in Mechelen loopt. Aanleiding is het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie tijdens het eerste semester van volgend jaar. Ons land neemt het stokje over van Spanje, de best denkbare aanleiding om de spots op de Spaanstalige literatuur en cultuur te richten.

Niet dat het lang zoeken is naar goede redenen om dat te doen. Spaans is tenslotte de taal van Miguel de Cervantes, zowat de uitvinder van de roman- en toneelschrijfkunst. Hoeft het te verbazen dat de luister van de Spaanstalige literatuur wereldwijd wordt behartigd door een instelling met zijn naam? Samen met het Instituto Cervantes in Brussel en het Internationaal Literatuurhuis Passa Porta hebben we een greep gedaan uit het rijkgeschakeerde aanbod van de hedendaagse Spaanstalige letteren.

De formule is intussen bekend en beproefd. Spaanse Stemmen wordt een rigoureus tweetalig programma. Auteurs lezen in het Spaans voor uit hun eigen oeuvre terwijl de vertaling op een groot scherm wordt geprojecteerd. Dit zijn de namen: Ana Iris Simón, Juan Gómez Bárcena, Federico Falco, Ariana Harwicz en Bart Vonck.

Knack-journalist Jeroen Zuallaert tekent voor de presentatie, interviews worden verzorgd door Katelijne Meeusen.

Het programma wordt als vanouds verlucht met aangepaste livemuziek. Klassiek gitariste Emma Wills, onlangs nog geselecteerd voor een Vocatio-beurs voor aanstormend talent, brengt stukken uit haar soloprogramma Colors of Spain.

Boekhandel De Zondvloed verzorgt een stand met vertaald werk. En uiteraard zal het tijdens de pauze niet ontbreken aan Spaanse delicatessen. Welke precies valt nog te bezien, maar het is niet verboden nu al van tapas te dromen.

zo 10 dec, 15u-18u
theater arsenaal

een organisatie van Cbib i.s.m. theater arsenaal, Instituto Cervantes, Literatuurhuis Passa Porta en Construct Europe
Theater Arsenaal
Ingang Via de Brug Aan Het Dijlepad in de Kruidtuin
2800 Mechelen
Pay What You Can € 3 - 6 - 9 - *12* - 15
Vanaf 16 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!