Sportimonium

 
Sport is hot ! En ook al zijn we geen stervoetballers of topatleten, sport laat niemand onberoerd. We bewonderen ons sportidool, kijken gefascineerd naar de Olympische Spelen, praten na over belangrijke sportgebeurtenissen …. Sport is meer dan de wekelijkse training op school of in de sportclub. Sport is ook show, avontuur, cultuur, gezondheid, wetenschap, geschiedenis ….
Dat Ontdek en Beleef je in het Sportimonium.

De vaste tentoonstelling loodst de bezoeker langs 150 jaar sport in België. Bijzondere foto's en affiches, verrassende objecten, glanzende trofeeën en grappige beeld- en geluidsfragmenten vertellen hoe sport in de 20ste eeuw evolueerde tot een maatschappelijk fenomeen met vele betekenissen. Natuurlijk kan je in het museum ook voorwerpen bewonderen van legendarische sporthelden zoals Eddy Merckx, Jean Marie Pfaff of Tia Hellebaut. De collectiestukken zijn niet alleen leuk op zich maar zijn bovendien op een originele manier ten toon gesteld in de vroegere kleedcabines van het strandgebouw waarin het Sportimonium is ondergebracht en dat als monument geklasseerd is.

Geen fan van een klassiek museumbezoek met of zonder gids ? Geen probleem. Kies een museumspel op jouw maat en ontdek spelenderwijs wat het sporterfgoed je vertelt.

Omdat sport in de eerste plaats actie is, biedt het Sportimonium aan jong en oud mogelijkheden aan om zich tijdens een museumbezoek ook fysiek uit te leven in één van de sportieve workshops in het sportlabo of in de volkssporttuin.

Gelegen aan het strand van het meer en omringd door bossen, kan je een Sportimoniumbezoek ook perfect combineren met leuke activiteiten in de onmiddellijke omgeving: een wandeling in het bos langs de vijvers, een rondje joggen op de Finse looppiste, een frisse duik in het meer ….
Kleintjes kunnen zich uitleven in de splinternieuwe speeltuin, dorstigen kunnen zich laven in taverne 'het Boothuis' waar eveneens kan gegeten worden.
Sportimonium
Trianondreef 19
1981 Hofstade
Van 0€ tot 5€
Elk type publiek
Caro de mee (10/06/2021)

Maandag: van 10:00 tot 17:00
Dinsdag: van 10:00 tot 17:00
Woensdag: van 10:00 tot 17:00
Donderdag: van 10:00 tot 17:00
Vrijdag: van 10:00 tot 17:00
Zondag: van 11:00 tot 17:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Oog in Oog
(Van 11 november 2023 tot 31 maart 2024 - Meise)
Tentoonstelling Masoud Lari
(Schaarbeek)
C ramische tentoonstelling door Betty Moerenhoudt
(Jette)
B jart-Brussel
(Brussel)
L'art de rien
(Van 23 november 2023 tot 17 maart 2024 - Brussel)