Steve Gunn + Edmund November

 
Steve Gunn
steve Gunn is een New Yorkse gitarist en songwriter die geldt als één van de grote sterkhouders van de hedendaagse gitaarmuziek. Met invloeden uit blues en folk, maar ook free jazz en psych bouwde hij een unieke positie uit voor zichzelf, van waaruit hij met zijn doorbraakalbums ‘Way Out Weather’ (), ‘Eyes on The Lines’ () en ‘The Unseen In Between’ () een vast publiek vond voor zijn eigenwijze, maar direct meeslepende folkrock. Ondanks veelvuldig geprezen te worden door de internationale muziekpers blijft Gunn zich eigenwijs en onafhankelijk in het muziekveld bewegen, en vooral keihard zijn eigen ding doen.

Of het nu solo, in duo of met ensemble is, altijd is Steve Gunn een revelatie. Zijn warme stem en virtuoze, zacht meanderende gitaarspel zijn een lust voor het oor en ondanks zijn zucht naar experiment blijft hij een songwriter pur sang. Zijn zesde soloalbum ‘Other You’ () kreeg opnieuw lovende kritieken en werd gevolgd door een ep ‘Nakama’ in waarbij hij samen werkte met oa Circuit Des Yeux en Mdou Moctar. In bracht Gunn samen met David Moore van Big & Ruth het impro album 'Let the Moon Be a Planet' uit. Bezige meneer, die gelukkig nog de tijd vindt om live te spelen. Een onmisbaar concert voor fans van het betere snarenwerk !

Edmund Lauret ken je als gitarist van Nordmann, Kosmo Sound en The Milk Factory, allen gevestigde waarden in de Belgische scene die geroemd zijn om hun vooruitstevende en genre-overschrijdende kijk op muziek. Wat weinig mensen weten is dat Edmund opgroeide in Newcastle, Uk. Zijn Britse roots zijn niet meteen herkenbaar in de output van zijn bands, maar wel in zijn solowerk als Edmund November.

EDMUND November
edmund leerde het vak jong in de pubs van zijn geboortestad tijdens talloze jamsessies. Op zijn achttiende belandt hij in Gent waar hij snel zijn weg vond in de lokale muziekscene. De eerste song voor zijn soloproject schreef hij vijf jaar geleden, de rest volgde tijdens de coronaperiode. In nam hij zijn debuut op in de idyllische setting van het platteland van Zuid-Engeland, dat onmiskenbaar een stempel drukte op het organische, vintage karakter van zijn muziek. Beïnvloed door de helden van de sixties en seventies – de muziek van Jimi Hendrix, Donovan, The Beatles en vroege Pink Floyd waar hij mee opgroeide - schippert Edmund November tussen psychedelische folk en melancholische pop. Een dromerige muzikale trip !
Cactus Café
Bargeweg 10
8000 Brugge
€19 vvk | €22 add | €16 jongerentarief | €15 prikkaart (prijzen incl. handling cost)
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!