The Homesick - Hugs of the Sky

 
Post-punk van eerste Nederlanders die tekenden bij Sub Pop

De post-punk revival is alive and kicking, maar wat The Homesick met het genre doet is amper gehoord. De Nederlanders combineren het donkere van het genre met elementen van pop die zich in je hersens nestelen en niet meer vertrekken. Ze timmeren al sinds aan hun weg binnen het muzieklandschap, en dat zag hen onder andere de eerste Nederlandse band worden die bij Sub Pop tekende. Hun muziek staat ook niet stil. Waar op debuutalbum ‘Youth Hunt’ de in reverb gedrenkte vocalen, verstoorde gitaren en dominante synths nog heersten, liet opvolger ‘The Big Exercise’ ruimte voor wat romantiek door de toevoeging van piano, akoestische gitaar, percussie en klarinet. Binnenkort verschijnt de self-titled derde plaat van de band, en daarvoor werden gitaar en bas zelfs volledig gedropt om nieuwe muzikale horizonten te verkennen. Post-punk dansbaar maken? The Homesick gaat ervoor !

Hugs of the Sky laat er geen gras over groeien. Sinds releasete de band al 4 albums en toerde het al 5 keer door Europa. Een van die tours was als voorprogramma van The Sisters of Mercy, waarvoor ze werden uitgenodigd door de Lord of Darkness himself, Andrew Eldritch.
Hun psychedelische rock roept misschien wel wat nostalgie op naar de grote bands van weleer, maar toch staat de band ook stevig in het heden. Nieuwe single ‘Butter Free’ is een waar anthem om je post-apocalyptische feestjes leven in te blazen, met referenties naar nineties nostalgie en veganisme. Het nummer kreeg ook een videoclip die door ai werd gecreëerd.
Le Botanique, Witloof Bar
Rue Royale, 236
1210 Sint-Joost-ten-Node
TICKET €10 - BOTACARTE €7
Vanaf 12 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Bota kids : Ok panda
( 3 maart - Sint-Joost-ten-Node)
Gallus
( 4 maart - Sint-Joost-ten-Node)
Beach Fossils
( 3 maart - Sint-Joost-ten-Node)
Ok Panda - Roca Roca
( 3 maart - Sint-Joost-ten-Node)
Malvin Moskalez
( 29 februari - Oud-Heverlee)