Theater Malpertuis met 'Amor Mundi'

Een oktobernacht in 1977. Cineast Rainer Werner Fassbinder (een dubbelrol voor David Geysen en Geert Vaes) volgt koortsachtig het nieuws: een vliegtuigkaping door een radicale groepering houdt hem uit zijn slaap. Het nieuws is aanleiding voor felle discussies met zijn vriend Armin (Pieter Verelst) en zijn moeder (Tania Van der Sanden). Wordt de democratie te veel beleden in woorden maar niet in daden ? Is geweld een legitiem middel om de wereld te verbeteren ?

Regisseur Piet Arfeuille plaatst verschillende generaties bij elkaar en laat ze luidop denken, filosoferen en debatteren. Hij schetst een tijdsbeeld uit de jaren 1970 dat tegelijkertijd aanvoelt als vandaag.

Want radicaal zijn is ook vandaag cool, zo lijkt het wel. Maar misschien is de echte dialoog er wel een die geen antwoorden geeft, maar die vragen stelt en het denken opentrekt. Is het gevaarlijk of net belangrijk om je uit te spreken ?

‘Amor Mundi’ is een verhaal over het recht of de plicht om je standpunt duidelijk te maken, over morele kompassen en hoe die soms het noorden kwijtraken. Maar ook over broccoli, telefoongerinkel en veel alcohol.

Verlaat je de Schouwburg als een beter mens, of met een kater ? Waag je kans !
Schouwburg
Schouwburgplein 14
8500 Kortrijk
- Reserveren is aangeraden
€ 18 / 7 (-26)
Elk type publiek
Masselis Kenneth (22/06/2022)

Dinsdag: van 20:15 tot 22:00

25 april

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Lieven Scheire met 'Artificiële Intelligentie (A.I.)'
( 31 januari - Kortrijk)
Je suis Pippi (dans le kakka)
( 3 februari - Roeselare)
Eva Binon & Jason Dousselaere
( 1e februari - Roeselare)
Vroeger was de toekomst beter - Lazarus (Günther Lesage)
( 4 februari - Gent)
Roes Comedy Club: Open Mic
( 1e februari - Gent)