Voedselbos basiscursus

 
Omdat een voedselbos een bepaald type beheer en terrein vraagt is het belangrijk te kijken of dat bij jou ook het geval is. Het is niet hetzelfde als een moestuin die je het bos in duwt. Als je gebeten bent door de romantiek en het hoera-verhaal van de voedselbosbeweging en je dat wel eens wil verkennen en uitpluizen, dan is dit kennismakingsweekend helemaal iets voor jou.

Voor wie?

Voor iedereen. Op dit weekend is absoluut geen voorkennis vereist. Wel veel goesting om bij te leren.

We zijn veel buiten en dat kan in december best fris zijn. Stevige schoenen en warme kledij die vuil mag worden en tegen een stootje kunnen zijn een must. Werkhandschoenen kunnen ook erg handig zijn want als het weer meezit gaan we ook graag praktisch aan de slag.

Wat gaan we leren?

Wat zijn voedselbossen, hoe werken ze, wat is hun opbouw?
Welke soorten kan je erin verwachten
Gelijkenissen en verschillen met natuurlijk bos in de omgeving
Hoe begin je er nu aan? Een stappenplan.
Waarop moet je letten bij aanplant om jouw plantgoed maximale kansen te geven?
...
Wie is de lesgever?

Bert Dhondt (45) is zowat geboren in een voedselbos. Als kind trok hij door de bossen van de Vlaamse Ardennen om er aan natuurstudie en natuurbeheer te doen. De droom om landbouw en natuur te herverbinden in productieve ecosystemen die de biodiversiteit herstellen is de drijfveer geweest in zijn verdere loopbaan. Na onderdompeling in de Australische permacultuurwereld had hij de smaak helemaal te pakken. Intussen geeft hij al ongeveer aar opleidingen waar permacultuur en voedselbossen centraal staan. Voor Owc helpt hij het terrein mee vormgeven volgens de permacultuurprincipes door de jaaropleidingen permacultuur, belevingsweken permacultuur die er al vele jaren doorgaan.

Waar is onze uitvalsbasis?

In het prachtige Ferme du Bois-le-comte is het een geschenk om over voedselbossen te kunnen lesgeven. Je hebt er de prachtige rijke variatie aan gezonde bossen in de buurt en op het terrein kan je al kennismaken met een jong voedselbos dat enkele jaren geleden werd aangelegd. Elk jaar met de opleidingen ontwerpen en bouwen we hieraan verder zodat je prachtig kan zien wat de verschillende fases in ontwikkeling zijn van een jong voedselbos. Alle info omtrent de mooie plek en accomodatie vind je elders op deze website.

En wat als je na dit weekend helemaal de smaak te pakken hebt?

Dan heb je geluk. Er is een permacultuur opleiding die je alle verdieping geeft die je nodig hebt om van jouw jong voedselbos een succesverhaal te maken.
La Ferme du Bois-Le-Comte
Bois-Le-Comte 1
6823 Villers-devant-Orval
Reserveren is niet nodig
450
Vanaf 18 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Workshop bloemschikken Pasen
(Hillegem)
Herstellen toestellen
( 9 maart - Oosterzele)
Handreflexologie - jaartraining 6 zondagen
(Van 12 november 2023 tot 21 april 2024 - Antwerpen 1)
Handige HenriŽtta - Kluscursus voor vrouwen
(Van 1e februari tot 28 maart - Merksem)
Burlesque lessenreeks - Roeselare
(Van 5 tot 27 maart - Roeselare)