Wandel door de Europese wijk en het Atomium van Brussel.

Ontspanning Wandel door Europese wijk het Atomium Brussel.
Ontdek het Atomium, de Europese wijk en de Europese instellingen, evenals het Jubelpark, tijdens het meest gezellige en niet te missen bezoek van Brussel.

Routebeschrijving:
Vertrek om 10.30 uur vanaf de Grote Markt in Brussel met onze gids. We nemen de metro van Gare Centrale naar het station van Merode waar de bekende Tervurenlaan ligt. Van daaruit lopen we richting de esplanade en het Jubelpark, bekend om zijn beroemde Arcades, gebouwd op verzoek van koning L opold Ii, en zijn musea: de koninklijke musea voor kunst en geschiedenis, het museum van auto, het luchtvaartmuseum en het gewapende museum.

Daarna rijden we naar het hart van Europa bij de Robert Schuman rotonde. Er zijn de gebouwen van de twee belangrijkste organen van de Europese Unie: het Berlaymont, het hoofdkwartier van de Europese Commissie en de Justus Lipsius (nu de Europese Raad) met zijn nieuwe bijgebouw, het Europagebouw, het uf ruimte, met 3.750 ramen die de diversiteit van Europa weerspiegelen. Dit laatste is de ontmoetingsplaats voor de staatshoofden van de Europese Unie tijdens Europese topontmoetingen en bijeenkomsten van EU-ministers.

We gaan dan naar Parc L opold, een voormalige stadsdierentuin. In dit park bevindt zich momenteel het Museum van Europese Geschiedenis, gehuisvest in een onlangs gerestaureerd gebouw, dat werd gebouwd door de filantroop Eastman Kodak, en een gebouw door Ernest Solvay.

We zullen onze wandeling voortzetten langs de gebouwen van de Europese instellingen, zoals de economische, regionale en sociale commissies van de Unie en het Europees Parlement. Deze laatste heeft twee hoofdkantoren, een in Straatsburg en de andere in Brussel, beter bekend onder de naam Caprice des Dieux vanwege zijn atypische architectuur.

Het wordt tijd om een pauze te nemen om te eten.

We zullen dan de Heizel-esplanade bereiken waarop het Atomium zich bevindt, het meest bezochte monument van Brussel. Hier organiseerde België de Wereldtentoonstellingen van 1935 en 1958, waarvan het Atomium en de Heizelpaleizen de laatste overblijfselen zijn. In de buurt zijn ook het Mini Europe Park en het Koning Boudewijnstadion.

We eindigen ons bezoek door u de nodige informatie te geven om zelf verder te gaan met uw ontdekkingstocht naar de plaatsen en activiteiten in de buurt van de Heizelesplanade: het Atomium, het Mini Europe Park, het Koning Boudewijnstadion, het park van Laken en de Koninklijke Serres (enkel toegankelijk van eind april tot begin mei). Tegen betaling van een extra entreeprijs kunt u deze verschillende plaatsen bezoeken.

Bruikbare informatie :

Prijs:
Gratis bezoek: Inschrijfgeld: 2,50
Prijs van de rit: gratis prijs (maximaal 7 personen per reservering. Groepen van meer dan 7 personen kosten 15 per persoon).
Bravo Discovery biedt u zijn beste Brusselse gidsen. Aan het einde van het bezoek bent u het die de kwaliteit van onze service en de gids beoordeelt. U betaalt voor wat u denkt dat eerlijk is.

De Grote Markt in Brussel, tegenover de H tel de ville. U herkent onze gidsen aan hun witte paraplu met het Bravo Discovery-logo.

Duur: 4 uur.
Taal: frans.

Inbegrepen:
Begeleiding van een professionele Franstalige gids tijdens het bezoek.
Korting voor het bezoek aan het Atomium en het mini-Europapark.

Niet inbegrepen :
Gratis bezoek:
Betaling van de gids aan het einde van het bezoek (gratis bedrag afhankelijk van uw tevredenheid)
Metrokaartjes (bezoek de tour met je reeds gekochte metrokaartjes. We raden je aan om voor deze tour een dagkaart te kopen).

Privé bezoek:
Vervoer.
De reis tussen de Grote Markt, de Europese wijk en het Atomium gebeurt met het openbaar vervoer (op eigen kosten) of met eigen vervoer. Voor privévervoer kunt u een e-mail sturen of een opmerking achterlaten bij het boeken van de tour met een privégids.
Grand-Place
Rue du Midi 76,1000
1000 Brussel
32 470 60 35 05 - Reserveren is verplicht
2,50
Vanaf 3 jaar

Dinsdag: van 10:30 tot 13:00 en 15:00 tot 17:30
Donderdag: van 10:30 tot 13:00 en 15:00 tot 17:30
Zaterdag: van 10:30 tot 13:00 en 15:00 tot 17:30


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!