Wandelen met alpaca's (en vele andere formules)

Hou je van dieren in het algemeen of heb je specifiek een zwak voor alpaca’s ? Wil je wat kennis opdoen over dit zachtaardige dier of wil je genieten van hun rustgevende gezelschap in een rustige omgeving ?
Redenen genoeg om je in te schrijven voor een alpacawandeling !

Je zal niet voor mij komen afzakken tot in Sint-Alpaca-Rode, dus gaan we bij aankomst vrijwel onmiddellijk tot bij onze dieren. Of beter gezegd, hoogstwaarschijnlijk zullen ze, nieuwsgierig als ze zijn, tot bij jou komen. Vinden ze jou, om welke reden dan ook, toch niet interessant genoeg om naartoe te komen. Dan brengt het geluid van schuddende brokjes in een kommetje zeker soelaas. Daar hebben ze altijd zin in. Het spreekt voor zich dat je ze mag voeren. Hoe ga je te werk ? Dat wordt haarfijn uitgelegd. Wandelen vinden ze fijn, maar het halster omdoen iets minder, daar durft de ene al wat meer tegen te protesteren dan de andere. Elk dier is trouwens verschillend, dat zal je gauw ondervinden. Daarom doen we het best in de stal of op een plek van waaruit ze niet onmiddellijk het hazenpad kunnen kiezen. Heeft iemand zin om het dier een halster proberen aan te doen ? Wie durft ? Allemaal gehalsterd ? Dan zijn we ermee weg, we volgen het wandelpad richting Grootbroek, een prachtig natuurgebied in de Dijlevallei dat je bereikt door het pad langs de Dijle te volgen. Onderweg kan je alle mogelijke vragen stellen en van de aanwezigheid van de dieren en de prachtige natuur genieten. We wandelen ongeveer 45 minuten en keren dan naar de weide terug. In aanwezigheid van de dieren kan je dan nog nagenieten bij een glaasje en een versnapering.
Kinderen onder de 1ar worden best vergezeld door een volwassene. Sorry, maar honden zijn niet welkom. Activite Covid Proof
andere data en aangepaste programma's mogelijk. (feestjes, team buildings, kamperen, glamping, schooluitstap,... )
Sint-Alpaca-Rode
Even Voorbij Vijverstraat 27
3040 Sint-Agatha-Rode
14 euro per persoon
Vanaf 5 jaar

Zondag: van 14:00 tot 16:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Fotozoektocht per kickbike
(Van 17 december 2021 tot 31 augustus 2022 - Huldenberg)
Mooie overdekte wandeling naar lokale boerderijen (56 km)
(Eerken)
Markt van Gastuche
(Van 23 januari tot 18 december - Graven)
Markt van Gastuche
(Van 23 januari tot 18 december - Graven)
indoor golf
(Waver)