White Rabbit

 
We zijn verheugd om White Rabbit te presenteren, een groepstentoonstelling in Verduyn in Moregem, België, met werken van Adam Handler (VS), Pablo Little en Andrea Marco Corvino (IT).

White Rabbit is een verwijzing naar the White Rabbit in Lewis Carroll’s Alice in Wonderland - een schattig en eigenzinnig personage dat tegelijkertijd diepere betekenissen symboliseert die verband houden met tijd, angst en maatschappelijke druk. Zijn we in staat om gelijke tred te houden met de snelle aard van het moderne leven, en zo ja, tegen welke prijs? Adam Handler, Pablo Little en Andrea Marco Corvino - drie kunstenaars die thema’s van onschuld, nostalgie en het samenspel tussen eigenzinnigheid uit de kindertijd en volwassen complexiteit verkennen, in lijn met de overgang van Alice in Wonderland van de onschuld van de jeugd naar de vreemde en verwarrende wereld van de adolescentie - nodigen je uit om het konijn te achtervolgen. Jaag het Witte Konijn echter niet in de diepten van verwarring, maar naar verlichting en zelfontdekking.

Adam Handler (geboren in 1986 in New York, de Verenigde Staten van Amerika, waar de kunstenaar blijft werken en wonen) is een hedendaagse schilder die voornamelijk werkt met acrylverf, oliestokjes, potlood en spuitverf op canvas en onregelmatig gevormde panelen. Geprezen voor het gebruik van levendige kleuren, humor, onschuld en een kinderlijke charme, is de Amerikaanse schilder vooral bekend om zijn onderscheidende personages - in het bijzonder zijn iconische geesten en meisjes - met autobiografische elementen en spontane markering, die een gevoel van haastige improvisatie oproepen, maar ook kinderlijke eenvoud, eigenzinnigheid en nostalgie.

Pablo Little (geboren in 1989 in Córdoba, Spanje, woonachtig en werkend in Sevilla, Spanje) is een multidisciplinaire kunstenaar die de grens tussen de eigenzinnigheid van de kindertijd en de diepgang van de volwassenheid overschrijdt. Little beschrijft zichzelf als een kleine volwassene of een groot kind en wordt gekenmerkt door het decoderen en begrijpen van de complexiteit van het dagelijks leven en onze directe omgeving met een zekere speelsheid. Kleine werken in verschillende media, waaronder werken op papier, schilderkunst, beeldhouwkunst en keramiek. Met levendige kleuren of in zwart-wit neemt de naïeve stijl van de Spaanse kunstenaar thema’s aan als onvoorwaardelijke liefde, kwetsbaarheid en persoonlijke groei. Door dit te doen, lost Pablo Little niet alleen de grenzen op tussen kindertijd en volwassenheid, het complexe en het speelse, het kleurrijke en het monochromatische, maar ook van illustratiekunst en hedendaagse kunst, functionele kunst en niet-functionele kunst, het persoonlijke en het universele.

Andrea Marco Corvino (geboren in 1993 in Bologna, Italië, waar de kunstenaar werkt en woont) is een multidisciplinaire kunstenaar die werkt in schilderkunst, muurschilderingen, keramiek, textielkunst, neon en meer, gekenmerkt door een gevoel van exotisme en een bijna naïeve schoonheid. De Italiaanse kunstenaar groeide op in Johannesburg, wat resulteerde in een vroege fascinatie voor diverse culturele milieus en codes. Uit de antropologische clichés die zowel uit historische archieven als zijn persoonlijke reizen naar voren komen, ontmantelt Andrea Marco Corvino de conventionele kijker-kunstenaarsdynamiek met zijn experimentele en veelzijdige artistieke praktijk. Hoewel zijn beeldtaal misschien bedrieglijk speels is, gebruikt de kunstenaar deze gezelligheid aandachtig als een strategie om de kijker te ontwapenen en in contact te komen, als een brug om bredere thema’s en interculturele grenzen te verkennen, waarbij noties van multiculturalisme, geheugen en welkom worden besproken.

Verduyn verwelkomt u graag van 11 mei tot 14 juli 2024, op zaterdag en zondag van 14:00 tot 18:00 uur of op afspraak.
Verduyn Gallery
Heerbaan 10
9790 Moregem
Gratis
Vanaf 6 jaar
Stefanie Verduyn (16/05/2024)

Zaterdag: van 14:00 tot 18:00
Zondag: van 14:00 tot 18:00

Van 11 mei tot 14 juli

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

In Love with Love
(Van 11 mei tot 14 juli - Moregem)
Beeldentuin
(Moregem)
Beeldentuin
(Van 23 maart tot 27 oktober - Sint-Pieters-Kapelle)
Beeldentuin en galerij
(Van 6 april tot 28 september - Hamme)
Expo: Biënnale Cultuurvuur, een groene kunstgalerij!
(Van 1e mei tot 30 september - Meise)