Wilde planten plukken en proeven
De wilde planten die ons omringen zijn fascinerend. De natuur is een speeltuin en ik nodig je uit om die samen te verkennen.
Het doel van deze activiteit is om mijn kennis over planten op een simpele en leuke manier aan jou door te geven.
Beschrijving
Tijdens het eerste deel van deze workshop zullen we interessante en seizoensgebonden eetbare wilde planten ontdekken en observeren. Van elke plant leer je hun culinaire of medicinale deugden en geef ik je tips over de verwerking.
We zullen ook wat planten verzamelen. Zo leer je de goede praktijken van oogsten met respect voor de natuur.
Tijdens het tweede deel van deze activiteit duiken we de keuken in en maken we een aperitief en enkele wilde bereidingen die we proeven vergezeld van een niet-alcoholisch of een alcoholisch drankje. Dit alles wordt ter plekke gemaakt met vooraf geplukte planten en deels samengesteld uit reeds door ons gemaakte bereidingen.
Zo ontdek je verschillende bereidingen en vertrek je met een hoofd vol ideeën. Bijvoorbeeld (het menu varieert naargelang de seizoenen !):
verschillende en gevarieerde pesto’s of tapanodes, soep, wildpluksla, kruidenboter, lenterolletjes, dolmades, ravioli of canneloni, infuus, shrubs, crumble, enzovoort…
* Waar : ’t Grom, Midzelen e Sint-Katelijne-Waver
* Wanneer : Zondag aart - 11.00 u - 16.30 u
* Prijs : 55 €/pp
Inbegrepen : maaltijd met drankjes (alcoholisch of niet-alcoholisch)
Je inschrijving is pas definitief na betaling op rekening Be54 7310 59met vermelding van je naam, mailadres en het aantal deelnemers. Na inschrijving krijg je een mail met verdere praktische info. Min. aantal deelnemers 6 - max 14