Workshop Fermenteren voor beginners: Maak je eigen gefermenteerde groenten

 
Droom je ervan om zelf groenten te fermenteren ?

Tijdens de workshop ‘fermenteren voor beginners‘ leer je hoe je groenten fermenteert. Fermenteren is een eewenoude bewaartechniek. Door groenten en fruit te fermenteren, kun je ze maandenlang bewaren zonder dat ze slecht worden. Tijdens de workshop leer je hoe een fementatieproces tot stand komt.

Gefermenteerde groenten zijn daarnaast erg gezond. Ze zitten vol probiotica (goede bacteriën) die je darmflora verrijken. Bovendien zijn ze een feest voor je smaakpapillen en geven ze een extra toets aan jouw gerechten (burgers, broodjes, salades, sauzen, …).

Wat kan je verwachten ?
Tijdens de workshop ‘fermenteren voor beginners’ gaan we aan de slag met kool en wortelen die we fermenteren met rschillende technieken. Met de aangeleerde technieken kan je daarna gemakkelijk experimenteren met andere soorten groenten en recepten.

We kijken ernaar uit je te mogen ontvangen tijdens deze boeiende bacterie-bijeenkomst ! Na de workshop krijg je ons e-book gratis doorgestuurd, zodat je de recepten tijdens de workshop niet hoeft op te schrijven.

Zelf mee te nemen:
Neem azen bokalen mee met afsluitbaar deksel (ongeveer 0,5 liter) of meerdere kleine, zodat je de groenten zonder smossen thuis krijgt.

Good to know !
Opgelet ! De workshop kan mogelijks geannuleerd worden bij minder dan 4 inschrijvingen.

Deze workshop wordt gegeven door Mieke of Maya…. Wie het wordt, is een verrassing ! 
De Groene Stadshut
Bredestraat 44
2000 Antwerpen
55
Vanaf 16 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!