Yoga in Roeselare

 
Workshops Yoga Roeselare
Kom tot rust tijdens dit uurtje yoga in Roeselare.
Yoga Bersana Pelan is veel meer dan alleen een fysieke oefening. Naast de fysieke houdingen en bewegingen tijdens de les ben je ook bezig met het versterken en stretchen van je spieren. Maar al deze bewegingen werken door op een dieper niveau.

Het belangrijkste element in de yoga is de ademhaling. In elke houding en beweging wil je blijven ademhalen. In een yogales leer je diep adem te halen, want door een diepe buikademhaling kun je je zenuwstelsel tot rust brengen.

In yoga leer je om je bewegingen te vertragen en met de ademhaling dieper te gaan. Ook leer je je lichaam steeds beter kennen en alle sensaties die daarbij horen. Omdat je lichaam altijd signalen afgeeft, kun je zo beter luisteren naar de grenzen van je lichaam en weet je waar je moet stoppen. Dit kun je natuurlijk niet meteen na je eerste les. Het is een groeiproces waarbij je steeds een stapje verder en dieper kunt gaan.

Meer innerlijke rust ervaren?
Ademhalen staat centraal in alle vormen van yoga en meditatie. Het brengt rust, activeert en houdt je dicht bij jezelf.
Ontspannen & stress tegengaan?
Yoga is een goede manier om van stress af te komen of om stress tegen te gaan. Met yoga heb je alle tijd om jouw gedachtes leeg te maken en tot rust te komen. Voor mensen die last hebben van een slechte nachtrust kan yoga erg goed helpen.
Welke yoga tegen stress?
Er zijn ook rustige vormen zoals ‘Bersana Pelan’. In deze vorm houd je liggende en zittende houdingen langzaam vast. Zo kun je de spieren laten ontspannen en stimuleer je de diepere bindweefsels. Het lang vasthouden van de houding en een diepe ademhaling zorgt voor rust in je gehele systeem.

Bij Yoga ‘Bersana Pelan’ leer je om bewust tot een diepe ontspanning te komen. Het is een ontspanningsoefening tegen stress die je eventueel zelfs in je bed en voor het slapen kunt beoefenen. Hierdoor is Yoga ‘Bersana Pelan’ toegankelijk voor iedereen die last heeft van stress, overspannenheid of burn-out klachten.
- Reserveren is verplicht
€80 10/beurtenkaart
Vanaf 12 jaar
Roeselare Devotion (29/05/2023)

Maandag: van 19:00 tot 20:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Yoga
(Van 7 september 2023 tot 27 juni 2024 - Aalter)
Yoga - Makurah
(Van 10 januari tot 18 december - Oudenburg)
Yoga - Makurah
(Van 10 januari tot 18 december - Oostende)
Yoga - Makurah
(Van 7 januari tot 29 december - Oostende)
Yoga - Makurah
(Van 9 januari tot 17 december - Oostende)