Zomerzoektocht 'Beeldig Antwerpen, ’t Stad in 100 beelden'

 
Niet alleen kan je in het Zuiderpershuis de hele zomer lang de unieke expo 'Samen op stap met de Vtb, 100 jaar cultuurtoerisme' bezoeken. Er is nog een reden om naar Antwerpen af te zakken.
Met een brochure boordevol achtergrondinfo in de hand kan je alleen, met je gezin of in kleine groepjes op pad. We loodsen je langs verrassende hoekjes en plekjes, wijzen op bijzonderheden waar je anders achteloos aan voorbij zou wandelen en geven vanzelfsprekend ook historische weetjes mee, over Antwerpen en over onze vereniging natuurlijk.

Met een speurdersblik vind je de antwoorden op 36 vragen ter plekke. Langs het parcours kom je daarnaast ook heel wat streetart tegen. We selecteerden 10 foto’s van deze kunstwerken. Aan jou om te noteren in welke straat je ze bent tegengekomen.

Maar er is nog meer ! Dina Tersago vertelt enkel pittige verhalen over Antwerpen die je via een Qr-Code in de brochure tijdens de zoektocht kan beluisteren. Wil je ze thuis nog eens opnieuw beluisteren, dat kan hier:
Luister mee

Het wandeltraject is lusvormig en een vijftal kilometer lang. Reken op een halve dag om de zoektocht op een rustig tempo te doen. Starten kan op de Groenplaats (makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer) of aan het Zuiderpershuis, de locatie waar onze expo plaatsvindt.

De vragen zijn gericht op een volwassen publiek, maar ook kinderen zullen zich niet vervelen.

Prachtige prijzen zijn te winnen. Zo gaat de winnaar naar huis met een vakantiecheque ter waarde van 1000 euro. Daarnaast hebben we een prijzenpot ter waarde van 5000 euro.

Deelnemen ?

De brochure met uniek deelnameformulier is vanaf uni te koop voor 8 euro (leden 6 euro).

Verkooppunten:

Het Zuiderpershuis, Waalsekaai 14 (tijdens openingsuren expo ‘Op stap met de Vtb’)
Het toeristisch Infopunt in het Centraal Station Antwerpen, Astridplein r /> Het Steen, Steenplein 1

We verwachten het antwoordblad, dat midden in de wandelbrochure zit, ten laatste op maandag 1ptember .

Indienen kan op verschillende manieren:

door het te deponeren in de daarvoor bestemde urne in het Zuiderpershuis, het toeristisch Infopunt in het Centraal Station Antwerpen of Het Steen;
door het op te sturen aan Cultuursmakers vzw, Grotehondstraat 4018 Antwerpen;
door het in te scannen of te fotograferen en te emailen naar
Zuiderpershuis
Waalse Kaai 14
2000 Antwerpen
Reserveren is niet nodig
8
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!