Walking with Dinosaurs - The Arena Spectacular

(Nederlandstalige show)

Walking with Dinosaurs - The Arena Spectacular keert terug

Na een succesvolle wereldtournee in dat Walking With Dinosaurs op de 4de plaats van best verkochte show (na Uc/dc en Bruce Springsteen) catapulteerde, wandelen er opnieuw dinosauriërs rond op onze planeet in een nieuwe serie voorstellingen van de spectaculaire theatershow Walking With Dinosaurs - The Arena Spectacular, gebaseerd op de bekroonde tv-serie van de bbc en ook Brussel zullen ze niet vergeten.

Hoor ze grommen. Kijk hoe ze vechten om te overleven.
Van de rimpels in hun huid tot de schittering in hun ogen; je zult weten dat de dinosaurussen na 65 miljoen jaar écht zijn teruggekeerd op aarde.

WALKING With Dinosaurs - The Arena Spectacular is gebaseerd op de bekroonde bbc televisieserie waarin 15 levensgrote dinosaurussen op ware grootte tot leven worden gewekt in een van de spannendste shows die ooit is vertoond. De show komt oorspronkelijk uit Australie, waar Walking With Dinosaurs -The Arena Spectacular na jaren van voorbereiding tot leven kwam in de Allphones Arena in Sydney. Uiteindelijk zagen ruim 300.000 mensen het spektakel in 5 Australische steden. In slechts 4 jaar tijd is Walking With Dinosaurs . The Arena Spectacular 1.746 keer opgevoerd in steden over de hele wereld, voor het verbluffende aantal van 7,3 miljoen mensen. Ook in Belgie was het resultaat verbluffend met het Sportpaleis (Sept ) en Brussels Expo (mei ), met in totaal meer dan 130 000 bezoekers. Wat ons land meteen als best verkochte Europees land plaatste.

De show laat de evolutie van de dinosauriers zien, inclusief de veranderingen die plaatsvonden in het klimaat en de aardkorst waardoor vele soorten uiteindelijk uitstierven. Met een bijna cinematografisch realisme toont Walking With Dinosaurs de onderlinge communicatie tussen dinosauriers en kan het publiek meemaken hoe vleesetende dino's evolueerden zodat ze op twee poten konden lopen en hoe de planteneters zich probeerden te verdedigen tegen hun meer behendige belagers. De geschiedenis van de aarde wordt nagebootst door het uit elkaar drijven van de continenten te tonen en door te laten zien hoe de dorre woestijn van het Trias overgaat in de weelderige groene weiden van de latere Jura-]periode. Oceanen worden gevormd, vulkanen komen tot uitbarsting, een bos vliegt in brand. Totdat een enorme komeet zich in de aarde boort en de dinosauriers tot uitsterven doemt.

Er zijn tien soorten vertegenwoordigd uit de miljoen jaar waarin de dinosauriers heersten. Zo toont de show onder meer de Tyrannosaurus Rex, de verschrikking uit vroegere tijden, en de Plateosaurus en Liliensternus uit het Trias, de Stegosaurus en Allosaurus uit het Jura, en de Torosaurus en Utahraptor uit het ontzagwekkende Krijttijdperk. De allergrootste onder hen, de Brachiosaurus, is 11 meter hoog en meet wel 17 meter van kop tot staart.Een team van 50 kunstenaars en technici waaronder ingenieurs, bouwers, huidmakers, artiesten, schilders en animatronic experts was een jaar bezig om de oorspronkelijke productie op te bouwen.

"De Bbc-Serie was een geweldige mix van special effects, amusement, spanning en informatie", aldus ceo Pavlovic. "Om dit tv-programma in drie dimensies op de planken te brengen met levensgrote dinosauriers hebben we een $iljoen kostend spektakel gecreeerd dat zo kolossaal is dat het alleen in arena's is op te voeren." Pavlovic: "Sinds de show in aan haar tournee begon, is zij uitgegroeid tot een fenomeen. En dat niet alleen in de theaterwereld, maar ook door aandacht in allerlei tv-series, zoals het Amerikaanse misdaaddrama csi en de populaire animatieserie the Simpsons. Meer dan 7 miljoen mensen in 31 landen hebben het spektakel inmiddels gezien. Omdat deze prehistorische wezens blijven fascineren en om te voldoen aan de overweldigende vraag vanuit het publiek, keren we nu terug voor een nieuw seizoen. De show is een verbluffend technisch hoogstandje dat wetenschap, techniek en traditionele theaterkunst combineert om deze opmerkelijke dinosauriers tot leven te brengen en het publiek een kans te geven live op het podium te zien wat ooit alleen maar mogelijk leek in films en op tv."

Organisator Manu Braff zegt: "Het was ongelofelijk om Walking With Dinosaurs . The Arena Spectacular hier in te presenteren- het publiek was diep onder de indruk en er was geen kaartje meer te krijgen. Dat de show nu terugkeert, biedt iedereen die hem de eerste keer gemist heeft een geweldige gelegenheid om hem alsnog te zien. Ook verwachten we dat veel mensen zullen terugkeren om de show opnieuw te bewonderen of nu hun kinderen meenemen die de eerste keer nog te klein waren.
Waar:
Brussels Expo
Belgieplein
1020 Laken
Tarief:
van 39 € tot 55 €
Publiek:
Vanaf 3 jaar
Internet:
http://www.brusselsexpo.be
Open:
zaterdag 1 december: 15:00 &19:00 Zondag, 2 december: 11:00 - extra voorstelling op 5 dec


Vrijdag om 19:00
Zaterdag om 11:00
Zondag om 15:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.