Binnen/buiten, gevangeniscultuur

 
Ter gelegenheid van de Nationale Gevangenisdagen en in het kader van de In/Out Meetings nodigt de Delta u uit om een tentoonstelling te ontdekken gewijd aan de gevangenisproblematiek. Interactieve bewustmakingsapparatuur, documentaire middelen en vooral plastic producties van gevangenen zullen het mogelijk maken de gevangenis te benaderen vanuit de ervaringen en getuigenissen van degenen die er dagelijks leven.

Georganiseerd als contrapunt van de hedendaagse kunsttentoonstelling Inside / Outside, tegenvisies op de gevangenis, zal deze tentoonstelling prototypisch zijn. Bovenal zal het een kans zijn voor het publiek om plastic creaties te ontdekken die tijdens reguliere workshops worden geproduceerd door gevangenen van de gevangenissen van Andenne en Haren. Onder deze werken zullen met name de resultaten worden gepresenteerd van het collectieve werk van beeldend kunstenaar Olivier Pestiaux met gevangenen uit de gevangenis van Andenne.

Naast deze creaties zal het publiek de gevangenisbox kunnen ontdekken, een interactief apparaat om het bewustzijn over eenzame opsluiting en de problematiek van gevangenissen in BelgiŽ te vergroten, gecreŽerd door de Liga van Families op basis van getuigenissen van families van gedetineerden.

Daarnaast zal het publiek diverse documentaire bronnen (documenten, bibliografie, documentaires en muziek) gerelateerd aan het gevangenisthema uit de PointCulture-collectie kunnen raadplegen.

Neem gratis deel aan de opening van de tentoonstelling op 17 november om 18.00 uur.
Le Delta Espace Culturel Provincial
Avenue Fernand Golenvaux 18
5000 Namen
Gratis
Vanaf 12 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Blik en aanwezigheid
(Van 27 januari 2023 tot 24 maart 2024 - Dinant)
Fototentoonstelling 'Dieren in de Katholieke Kerk'
(Van 25 februari tot 10 maart - Hoei)
fototentoonstelling
(Van 9 tot 29 februari - Hoei)
De Spott onder het oog van de fotografen
(Van 15 tot 29 februari - Ottignies)
De Belle Epoque van Florent Collin
(Van 24 februari tot 29 december - Marche-en-Famenne)