Hans Kundnani & Mehreen Khan: Eurowhiteness

 
English Below

de Europese Unie wordt vaak gezien als een kosmopolitische afwijzing van gewelddadig nationalisme. Toch heeft het idee van Europa een lange, problematische geschiedenis Ė in de middeleeuwen was het synoniem met het christendom; In de moderne tijd werd het geassocieerd met 'witheid'.

Hans Kundnani ontmaskert de eu als een vehikel voor imperiale amnesie. Verhalen over Europese integratie benadrukken de lessen van oorlog en de Holocaust, maar niet de lessen van de koloniale geschiedenis. De eu gaat net zo goed over macht als over vrede Ė en burgerlijke ideeŽn over Europa worden verdrongen door etnische en culturele ideeŽn. Sinds de vluchtelingencrisis van is witheid nog centraler geworden in de Europese identiteit Ė een verontrustende nieuwe wending in europa's lange beschavingsproject. Het is tijd om de relatie tussen ideeŽn over Europa en ideeŽn over ras onder ogen te zien. Mehreen Khan, economieredacteur van The Times, zal deelnemen aan het gesprek en haar expertise inbrengen om andere dimensies van dit belangrijke onderwerp te verkennen. Ga met ons mee voor een boeiend gesprek.
__________________________________________________________

OVER Hans Kundnani is associate fellow en voormalig programmadirecteur Europa bij Chatham House, en de auteur van "Utopia or Auschwitz"; "De paradox van de Duitse macht"; en "Eurowhiteness". Hans schrijft regelmatig voor onder andere The Observer, The Guardian, The New Statesman en Foreign Affairs.

Mehreen Khan is economieredacteur van The Times in Londen en voormalig correspondent in Brussel voor de Financial Times tussen en . Mehreen schrijft over internationale economie en heeft de Eu-Instellingen behandeld.
Full Circle House
Chaussťe de Vleurgat 89
1050 Elsene
10-25Ä
Vanaf 14 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!