Tentoonstelling van T l-Accueil Brussel

 
Blootstelling
"iemand die praat"

De schilderijen, gravures en foto's van kunstenaars die hun kunst beoefenen in instellingen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg en die in deze tentoonstelling worden gepresenteerd, weerspiegelen het aanbod van luisteren en verbinding dat T l-Accueil al sinds zijn 65e aanbiedt.

9 november 1959: de eerste oproep gaat naar T l-Accueil Brussel.
Al bijna 65 jaar zijn ruim 1.000 Brusselaars, opgeleid en ondersteund door professionals, betrokken bij een vrijwilligersproject. In anonimiteit luisteren ze naar degenen die iemand willen vinden die kan praten.

Een anonieme en vertrouwelijke beoordeling
T l-Accueil is een luisterdienst die iedereen die dat wenst de mogelijkheid biedt iemand te spreken. De dienst biedt de beller luisterplezier in het hier en nu, met respect voor zijn overtuigingen en keuzes, en garandeert een onberispelijke vertrouwelijkheid. T l-Accueil is gratis bereikbaar via het nummer 107 en daarnaast via de receptiechat. In kwamen ruim 40 telefoontjes en ruim 17.000 @chatgesprekken binnen.

Spreken en luisteren is een zaak van iedereen
Naast het bieden van een luisterend oor aan iedereen die dat wil, stelt T l-Accueil dat spreken en gehoord worden een noodzaak is, een essentieel recht. Daarom zijn spreken en luisteren een zaak van iedereen. Om dit standpunt te illustreren heeft het centrum T l-Accueil Brussel aan kunstenaars gevraagd een werk te creŽren of aan te bieden rond het thema Iemand die spreekt die het aanbod van T l-Accueil ondertekent. De huidige tentoonstelling brengt kunstenaars uit verschillende vakgebieden samen: schilderkunst, graveren, fotografie

Ondersteun diversiteit en sociale banden
Om diversiteit te ondersteunen, een essentieel onderdeel van het T l-Accueil-project, werd vooral een beroep gedaan op kunstenaars die hun kunst beoefenen in instellingen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. In een tijd waarin terugtrekking steeds meer terrein wint, gokt T l-Accueil erop dat deze tentoonstelling zoveel mogelijk mensen bewust zal maken van het cruciale belang van het behouden en creŽren van meerdere ruimtes voor discussie, die voor iedereen toegankelijk zijn.

Deze tentoonstelling is rondreizend. Als u hem wilt verwelkomen, neem dan contact op met T l-Accueil Brussel.
08 49 r /> www. tele-accueil.be/brussels

Tentoonstelling in het Franstalige Brusselse Parlement van ovember tot 15 december , van maandag tot vrijdag, 10.00 tot 16.30 uur.
Parlement Francophone Bruxellois
Rue du Lombard, 77
1000 Brussel
Gratis
Vanaf 15 jaar

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Sentimentele fotografie
(Van 8 juni 2023 tot 14 juli 2023 - Brussel)
Binnenkort is deze ruimte te klein | Solal IsraŽl | Fotografie
(Van 31 mei tot 1e september - Sint-Gillis)
Irr versibel [s] - N zir Muhadri
(Van 4 tot 28 juli - Namen)
Irr-versibel[S]
(Van 4 tot 28 juli - Namen)
Mooie zondagen in Namen, de foto's van Eug ne Guillaume 1928-1935
(Van 17 mei tot 23 augustus - Namen)