Zangles te Oudenaarde


1.jpg
Na de klassieke opleiding (eerste prijs notenleer + pedagogie + hoorn & zang aan de conservatoria te Gent & Brussel) studeerde ik verder privaat te Londen, Essen, Amsterdam, en Vicenza.. Hier concentreerde ik me voornamelijk op de Alexander techniek. M'n visie op zang is dat het een natuurlijk gegeven moet zijn en dat je als klassiek zanger ook gewoonweg een gewone song moet kunnen brengen.

Zingen is een stukje overwinnen, en ik bemerk dat eigenlijk al m'n leerlingen na een korte reeks lessen naar buiten durven te komen met de zangstem. Ik sta versteld hoe weinig lichaamsbesef de meesten hebben en hoe we onze klank inhouden, net zoals onze adem. Ademhalingsspieren zijn verwant met onze bewegingsspieren,..en als we erin slagen om de adem (stem) los te maken komen we ook zelf beter op gang. Ik zie mensen ook totaal evolueren..ze zijn meer aanwezig. Sterker.

Als je daarna, of iets gewoons (bvb kleuterleiders), iets Pop's, of klassiek's gaat zingen maakt niet uit.., de aanzet is dezelfde. Daarna zingt iedere vogel zoals hij gebekt is. Bij mij is dit Opera, Oratorium en Lied.

Heb je zin om eens op verkenning te komen,
Loop dan langs..Je zult zien dat het meevalt.
groetjes
Peter Van Damme
Pamelekerkplein 5
9700 Oudenaarde
0478 733 501
([om een e-mail te verzenden: klik hieronder])Website
trouveresoudenaarde.wordpress.com/
Zoekertje nr : 1765806
Laatste inlog : 08.10.2019
Lid sinds : 19.05.2015
Gezien : 2805 keer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!