Nieuwe seizoen van Concerts Escapades 

 
Het nieuwe seizoen van Concerts Escapades 2023 - 2024 start op zondag 24 september om 20.30 uur met "Dance ! Dance ! Dance !" zoals altijd met een “+”: een verrassing die we het publiek met plezier aanbieden.
___
Net als vorig seizoen zal er veel afwisseling zijn en zullen we reizen tussen een waaier aan uitnodigende en verrassende concerten.
___
We zullen ons niet concentreren op 'klassieke' thema's zoals 'Romantiek', 'Barok' of een bepaald muziekinstrument of componist. We zullen eerder themata aansnijden zoals 'Dans', 'Contrasts', 'Angels/Demons' of ‘Padvinderessen” (Pathfinderesses )als onderdeel van het Vrouwen Muziek Festival.
___
Eerste concert in september: Dance ! Dance ! Dance !, klassieke muziek die je in ritmische beweging zal brengen, van het Zwanenmeer tot aan muziek die gecomponeerd is voor Sidi Larbi Cherkaoui !. Zondag 24 september om 20.30 uur - De deuren gaan om 19.30 uur open voor een hapje en een drankje. In La Tricoterie
___
Tweede “pad-vindende in het vrouwelijk” concert in oktober: muziek uitsluitend geschreven door vrouwen, van Nina Simone tot Lili en Nadia Boulanger, van Neeka en Joni Mitchell tot Gubaidulina en Fonteyn. Op het Musique Femmes Festival op zondag 15 oktober in de Salle Le Baixu in Tours et Taxis.
___
Derde concert in november: “Contrasts”, een achtbaanrit vol emoties. Zondag 5 november om 20.30 in La Tricoterie ___ Vierde concert in december: we hebben de eer om de heer Lubimov te verwelkomen, een internationaal gerenommeerde pianist, die zal spelen op de niet minder beroemde Steinway Number 1 piano, een reconstructie van de eerste Steinway piano en dus een eerbetoon aan de piano's Maene Werkplaatsen. Zondag 10 december om 20.30 in La Tricoterie - __________
Voor 2024 is het programma net zo rijk en spannend: In januari, Onverwacht ! We onderzoeken "seks" in Brahms. Sex With Brahms concert met ChairDance. -
__
In februari het René Magritte-concert, want deze man luisterde alleen maar naar Erik Satie... en anderen ! -
__
In maart geven we een Love Baroque concert, net zoals zo velen van jullie hebben genoten van het barokconcert van vorig seizoen, Amor Xxx, in 2023. Opnieuw het Iris Ensemble kwintet met Guillaume Houcke (countertenor) en Wei-Lian Huang (sopraan), in La Tricoterie's "Boudoir".... Zondag 24 maart om 20.30 uur. -
__
In april jazz met het Erwin O Ervin concert; Er zijn mensen zoals Erwin Schulhoff, die... Een van de eerste Europese componisten die zich liet inspireren door jazz. Een Duits-Joodse componist en communist die onder erbarmelijke omstandigheden stierf in een Duitse gevangenis tijdens de Tweede Wereldoorlog... en wiens muziek eindelijk herontdekt wordt.
Zondag 28/04 om 20.30 uur.
-
Veronika Iltchenko op piano en Toon Fret op dwarsfluit. Jazzy improvisatiecommentaar op Erwin Schulhoffs muziek door de band "There Will Be Blood".
__
In Mei kun je doen wat je wilt ! - The Good & The Bad, The Ugly & The Beauty" concert in La Tricoterie. We hebben allemaal een verlangen naar goedheid in ons, een beetje brutaliteit, een fascinatie voor slechtheid. Maar ook een liefde voor schoonheid. In het beeld van al deze gevoelens die door ons heen gaan, bieden we je "Anges et Démons", een concert dat zowel wijze als duivelse emoties in je wakker zal maken.
-
Doe mee op 26/05 om 20.30 uur
-
piano Yu-Fen Chang Viatcheslav Shelepov Program : M. Glinka : Nocturne La Separation D. Scarlatti : Sonates V. Silvestrov : Kitch Music A. Schnittke : Agonie Js. Bach / F. Busoni : Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ Wf. Bach : Lamento de la Sonate en sol mineur... ... ... and much more.
______________________
Kortom, een rijk seizoen bij La Tricoterie, met een tussenstop in de ‘Baixu'-zaal op de site van Tours et Taxis.
We kijken ernaar uit om je daar te zien....
En vergeet niet dat de voorstellingen beginnen of doorgaan in café-restaurant van de Tricoterie
La Tricoterie
158 Rue Théodore Verhaegen
1060 Sint-Gillis
- Reserveren is aangeraden
Categorie 1 € 19,00. Categorie 2 € 15,00. Werkzoekenden/ kunstenaars/seniors € 12.00 - article 27 - tickets Lastminute om visit.brussels
Vanaf 6 jaar
Vincent Goetry (30/03/2024)

Zondag: van 20:30 tot 21:30

Van 24 september 2023 tot 23 juni 2024