Aquarium-Museum en Maison de la Science: ongewone bezoeken en ervaringen

 
Één toegangsticket, twee musea, tal van zalen te bezoeken

Het Aquarium: een uitnodiging om de waterfauna te ontdekken
De bassins van de zalen ‘Biodiversiteit’ en ‘Haaien en koraalriffen’ zijn open vensters op de onderwaterwereld. Tijdens zijn rondgang ontdekt de bezoeker waterdiersoorten uit de hele wereld ! En om meer te vernemen over de verschillende soorten die voorgesteld worden, kan de bezoeker beroep doen, op een online informatiebron. ‘Fishipedia’, gratis en pedagogisch, vergezelt hem tijdens het hele bezoek. Een vleugje exotisme met de zaal “Amazonië, van het woud tot de rivier”: mierenkolonies, bidsprinkhanen, kikkers, vissen… worden u gepresenteerd in een “gezellige” ruimte die speciaal is ontworpen om het dichte oerwoud van het Amazonegebied te weerspiegelen.

NIEUW: Créatures Extraordinaires – Des mythes à la réalité, de la réalité aux mythes (BUITENgewone creaturen)
Mythologische en legendarische dieren halen hun unieke eigenschappen en superkrachten uit de natuur. Langs het parcours biedt deze tentoonstelling u de mogelijkheid om uw eigen Buitengewoon schepsel te creëren, terwijl u ongelooflijke anekdotes en feiten leert over de dieren die aan de basis liggen van mythen, legendes, verhalen en folklore van over de hele wereld. Niet toegankelijk op de 1ste zondag van elke maand.

‘Trésors’ of ‘schatten’ in een museum ?
De zaal “TréZOOr” bevat opmerkelijke erfgoedobjecten, getuigen van grote wetenschappelijke, historische of artistieke waarde die de geschiedenis van de natuurwetenschappen illustreren, zoals de fabelachtige Blaschka – modellen van dieren in glas –, of diersoorten die vandaag verdwenen zijn zoals de trekduif of de Tasmaanse buidelwolf…

Het Huis van de Wetenschap: wetenschap als cultuur !
De bezoeker ontdekt de wetenschap die verborgen zit in zijn dagelijks leven ! Hij kan zelf testen uitvoeren, rondwandelen tussen de collecties wetenschappelijke toestellen, experimenteren in de zandbak met “toegevoegde realiteit”… Tijdens het bezoek introduceert een wetenschappelijke animator hem in de fascinerende wereld van de wetenschappen en laat hem verrassende en ludieke experimenten uitvoeren.

NIEUW: het ‘Planetarium’, poort naar de immensiteit van het Universum
Kom in het Instituut voor Zoölogie een nieuwe installatie ontdekken: een geodetische koepel met een diameter van 6 meter ! Ons Planetarium, een technologisch hoogstandje, stelt u in staat om op avontuur te gaan in de oneindigheid van de kosmos. Ondergedompeld in ons virtuele hemelgewelf, verkent u het heelal vanuit uw stoel met een 4K full-dome digitale definitie. Reizend van de cyclus van de seizoenen tot de sterrenbeelden en de verkenning van de ruimte, nodigen animaties en video’s u uit om ons zonnestelsel op spectaculaire wijze te ontdekken. Enkel open op woensdagen (sessie om 15.00 uur), in het weekend & op feestdagen (sessies om 10.30 & 11.30 uur) – en tijdens schoolvakanties ((op weeksdagen – sessies om 10.45 & 12.15 & 14.00 & 16.00 uur). Niet toegankelijk op de 1ste zondag van elke maand.

NIEUW: de Galerijen van de Botanica en de Evolutie
In de galerij van de Botanica komen verschillende thema’s aan bod: de geschiedenis van de botanica, hoe planten werken, het herbarium, mens/plantrelaties… In de galerij van de Evolutie ontdekt u enkele van de belangrijkste evolutiestadia (uiterlijk van de eerste cellen, verdwijning van de dinosauriërs, enz.). Niet toegankelijk op de 1ste zondag van elke maand.
Aquarium-Muséum
Quai Edouard Van Beneden, 22
4020 Luik
Volwassenen: 13€ / Senioren, studenten, 13-18 jaar: 10€ / 6-12 jaar: 8€ / 0-5 jaar: gratis
Elk type publiek
Valérie TOSOLINI (08/05/2023)

Maandag: van 9:00 tot 17:00
Dinsdag: van 9:00 tot 17:00
Woensdag: van 9:00 tot 17:00
Donderdag: van 9:00 tot 17:00
Vrijdag: van 9:00 tot 17:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 18:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Planetarium en wetenschappelijke animaties
(Luik)
Amazonia, van het bos tot de rivier
(Van 5 februari 2022 tot 31 december 2023 - Luik)
Créatures Extraordinaires (BUITENgewone creaturen)
(Van 4 april 2022 tot 31 december 2023 - Luik)
Li ge University Aquarium-Mus um & House of Science
(Luik)
Garbage - De tentoonstelling die het sorteren doet
(Van 27 januari tot 31 december - Luik)