Bier beleven, temidden van de actieve brouwerij

 
Ontspanning Bier beleven, temidden de actieve brouwerij
Bieren proeven temidden van een actieve brouwerij, tussen brouwzaal en gistingstanks, op enkele meters van de brouwers ! Een plek uniek in Antwerpen, uniek in België.

In het Noorderpershuis - een historische havengebouw, beschermd als monument - bouwde de Antwerpse Brouw Compagnie een volledig nieuwe brouwerij en maakte er een unieke bierplek van, dit op loopafstand van het populaire Mas museum op het Eilandje in het centrum van Antwerpen.

De Antwerpse Brouw Compagnie is dé lokale en volledig onafhankelijke brouwerij van Antwerpen. Gestart door en in handen van bierliefhebbers. Als brouwer van het legendarische historische Seefbier (since 1600 !), erkend als streekproduct en officieel bier van de stad, (tevens een van de meest bekroonde Belgische bieren met oa 7 X de titel ‘World’s Best’ op de meest prestigieuze internationale bierwedstrijden,) geniet de brouwerij een topreputatie. Ondertussen kan je genieten van een hele reeks bieren, van Hoppige Ipa's, tot originele donkere bieren (Qua-dubbels), houtgerijpte bieren, Tripels en sterk blond, de enige Antwerpse Pils, en een reeks limited editions. Niet alleen Seefbier, maar ook de andere bieren vielen meermaals in de prijzen met gouden medailles ! Bierliefhebbers komen dus royaal aan hun trekken !

De brouwerij wil niet alleen Antwerpen terug op de bierkaart zetten, maar mensen ook alle facetten van bier en brouwen laten ontdekken. Daarom is de brouwerij ook vrij toegankelijk voor bezoekers. In het 11 m hoge geklasseerde gebouw kom je in het brouwerij-café terecht, dat zich temidden van de actieve brouwerij bevindt. De hypermoderne brouwzaal, met brouwketels van 4000l per brouwsel - staan net achter de bar. Terwijl de brouwers het volgende bier brouwen, kan je zo proeven van de verschillende bieren van de brouwerij, sommige zelfs enkel verkrijgbaar op de site. Aan de andere kant staan de 9 m hoge gistingstanks. Terwijl je een hapje eet, of geniet van de verschillende bieren heb je zo uniek zicht van dichtbij op de werking van de brouwerij. Dit maakt de plek werkelijk uniek : nergens wordt je als bezoeker van zo dichtbij ondergedompeld in de wereld van een échte actieve brouwerij.

Wil je meer weten over bierbrouwen en bier, dan kan je een rondleiding boeken met gids via seef.be In de persoonlijke rondleiding legt de gids je alles uit over bierbrouwen en neemt je mee doorheen de brouwerij.

Het binnenplein wordt tijdens de zomermaanden omgetoverd tot prachtige biergarten, met pizzaoven en barbecues, veel groen en sfeerrijke verlichting. Voor de jongsten is er een waar Springparadijs : een reuze springkasteel van 60 m2. Ook de petanquebanen zijn gratis te gebruiken. Kortom, een unieke plek en een must see in hartje Antwerpen !
Antwerpse Brouw Compagnie, Brouwerij, Taproom & Biergarten
Indiëstraat 21
2000 Antwerpen
- Reserveren is niet nodig
Gratis
Elk type publiek
Johan Van Dyck (28/04/2024)

Woensdag: van 12:02 tot 20:00
Donderdag: van 12:00 tot 22:00
Vrijdag: van 12:00 tot 23:30
Zaterdag: van 12:00 tot 23:30
Zondag: van 12:00 tot 22:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!