Expositie - Wings to grow - Tentoonsteling Vleugels om te groeien

 
R opening op 9 september 2020

Wings to Grow, bedacht, gemaakt en gebouwd door het Mus e-team, is de 17e tentoonstelling van het Mus e des Enfants. Het bestaat uit 6 hoofdstukken, ontworpen als zoveel bagage om kinderen te helpen uit de doos te komen en zelfstandig te leren vliegen:

HOOFDSTUK 1 De grote zaal

Bij de ingang van de tentoonstelling wacht een indrukwekkende vliegmachine op de kinderen. Tijdens de vlucht leggen ze zowel de tentoonstellingsroute af als de vleugels die ze nodig hebben om uit het nest te komen.

HOOFDSTUK 2 Mijn superkrachten

Je hoeft geen superheld te zijn om superkrachten te hebben! Iedereen heeft unieke vaardigheden, middelen en talenten die het mogelijk maken om met nieuwe of gecompliceerde situaties om te gaan. De kinderen trekken hun capes aan en gaan op pad om die van hen te ontdekken!

HOOFDSTUK 3 Vriendschap

Een vriend, waar is het voor? vraag zich de kat en de muis af, twee ongeëvenaarde vrienden die tegen alles lijken te zijn. Tijdens de reis die hen van het huis van de muis naar dat van de kat brengt, verkennen kinderen vriendschap, deze relatie rijk aan emoties en vaak een bron van vragen.

HOOFDSTUK 4 Allemaal creatief!

Wat als Newton de appel had gegeten? Wat als we een schilderij van Fernand L ger zouden kunnen hanteren en het in een sculptuur zouden kunnen veranderen? Wat als Roodkapje de wolf had getemd? Wat als een zintuiglijke tunnel onze oriëntatiepunten verdringt? En als

HOOFDSTUK 5 Mijn geheime tuin

Onze geheime tuinen hebben vorm gekregen: ze vormen het decor van dit kunstwerk: kinderen zitten in het reuzennest, in de rots of in de betoverde bibliotheek en nemen de tijd om te dromen. Waar denken ze graag aan als ze ronddwalen, terugspoelen of rusten?

HOOFDSTUK 6 Culturen

De kinderen gaan op pad om de culturen van verschillende landen te ontdekken en wat hen rijk maakt. Door te leren van anderen en hun verschillen, kunnen ze beslissen wat nieuwkomers en zichzelf nodig hebben om goed samen te leven.

Speciale maatregelen Covid 19:

Het dragen van een masker is essentieel
Het onderhoudsteam van het museum wordt versterkt
Flessen hydroalcoholische gel zijn verkrijgbaar bij de receptie en bij de ingang van elke kamer van het museum.
Er moeten barrière-gebaren worden toegepast
Tijdens het bezoek moet een afstand van 1,50 m worden aangehouden (respect voor wegmarkeringen en bewegwijzering om de vloeiendheid van de bezoekersroute te garanderen)
Maximaal aantal vaste bezoekers 100
Let op: de ruimte is niet geschikt voor kinderwagens.

Heropening op 9 september 2020

De tentoonstelling wordt opgevat als een cursus in zes stappen om kinderen te helpen met opgroeien en uitvliegen. Het doel is om zichzelf beter te leren kennen en de wereld die hen omringt.
Ontdek de verschillende hoofdstukken van elf tentoonstelling!

1. De grote hal: Kom binnen in de grote hal waar een kijkende vliegende machine op je wacht. Neem een vliegende start en ontdek het van de tentoonstelling cursus. Opgroeien doe je op jouw tempo!

2. Mijn superkrachten: Ontdek de avonturen van Ben en Lili, twee personages die soms reageren tegenkomen. Trek jouw superhelden cape aan en help hen om oplossingen te vinden!

3. Vriendschap: Een vriend, waarvoor dient dat? vragen de kat en de muis zich af, twee ongewone maar onafscheidelijke vrienden. Volg de route van het huis van de muis naar het huis van de kat en ontdek de emoties en vragen die vriendschap oproepen.

4. Iedereen creatief! : Wat als Newton of call had opgegeten? Wat als we een schilderij van Fernand L ger zouden kunnen omtoveren in een beeld? Wat als Roodkapje door wolf kon overmeesteren? Wat als een zintuiglijke tunnel elf visie verandert? Wat als

5. Paradijsjes: In dit fee rieke decor kan je je eigen geheime wereld cre ren. Installeer jezelf in het reuzenest, in de raket of in de betoverde bibliotheek en droom weg. In welk paradijsje voel jij je goed om te lanterfanten, te fantaseren of tot rust te komen?

6. De culturen: Ontdek de culturen uit verschillende landen en hun vele facetten: talen, ritual, begroetingen, kledij Je leert bij van anderen! Daarna is het aan jou om een nieuwe wereld te cre ren waar iedereen zich goed kan voelen.

Bijzondere maatregelen Covid 19:

Het dragen van een masker is verplicht
Het team voor het hygi nisch onderhoud wordt versterkt
Flesjes met alcogel worden voor u voorzien aan het onthaal en aan de ingang van elke zaal van het museum
Andere hygiënische maatregelen (zoals het wassen van de handen en het niezen of hoesten in de elleboog) zijn geldig
Een afstand van anderhalve meter is verplicht tijdens het bezoek (respecter de markeringen op de grond en de borden om een vlotte doorstroom toe te laten)

De ruimte is niet geschikt voor kinderwagens.
Musée Des Enfants - Het Kindermuseum
15, Rue du Bourgmesterstraat
1050 Elsene
9
Vanaf 3 jaar

Maandag: van 14:30 tot 17:00
Woensdag: van 14:30 tot 17:00
Zaterdag: van 14:30 tot 17:00
Zondag: van 14:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Hexagonal
(Van 6 tot 17 december - Elsene)
Verlengd: Tentoonstelling "De jaren '70"
(Van 22 november 2023 tot 23 november 2024 - Sint-Gillis)
Parlamentarium, het bezoekerscentrum van het Parlement urop in
(Brussel)
Parlamentarium, het bezoekerscentrum van het Europees Parlement
(Brussel)
Porsche - Driven by Dreams
(Van 8 december 2023 tot 25 februari 2024 - Brussel)