Groeningemuseum

Tentoonstellingen Groeningemuseum
Om aan de veiligheidsvoorschriften inzake het coronavirus te voldoen en het aantal bezoekers per locatie te beperken, werkt Musea Brugge tijdelijk met een reservatiesysteem. Reserveren wordt sterk aangeraden en garandeert je bezoek !
Reserveren kan tot maximum 3 weken voorafgaand aan het bezoek via: museabrugge.be/reservatie.

Vlaamse primitieven
Hoogtepunt van dit museum zijn de Vlaamse primitieven. Je vindt er topstukken van de belangrijkste meesters van de vroeg-Nederlandse schilderkunst uit de 15e en begin 16e eeuw: Jan van Eyck, Hans Memling, Hugo van der Goes, Gerard David, Hiëronymus Bosch en hun tijdgenoten. Het is één van de mooiste collecties ter wereld en bevat werken die mijlpalen zijn voor de Europese kunstgeschiedenis.

Meer eeuwen kunst
De collectie bevat daarnaast ook pareltjes van renaissance- en barokmeesters, zoals Ambrosius Benson, Lancelot Blondeel, Pieter Pourbus, Pieter Bruegel de Jonge, Jacob van Oost en Peter Lely.

Je vindt er bovendien een zeer verfijnde selectie Brugs neoclassicistisch werk uit de laatste decennia van de 18e en het begin van de 19e-eeuw. Kunstenaars als Joseph-Benoît Suvée, Jean Bernard Duvivier, Joseph Ducq, Joseph Odevaere en François Joseph Kinsoen maakten internationaal carrière met hun historiestukken en verfijnde portretten.

Het symbolisme is vertegenwoordigd met een onbetwist topwerk van Fernand Khnopff. Ook de opmerkelijke verzameling schilderijen van de Vlaamse expressionisten springt in het oog, met werk van Permeke, De Smet, Van de Woestyne en Brusselmans.
Van Marcel Broodthaers bezit het Groeningemuseum bijna alle uitgaven van zijn gedrukte werk.

Tijdelijke expo’s
Nog tot 8 november kunt u er genieten van de kleine expo rond Jan Van Eyck
Groeningemuseum
Drijver 12
8000 Brugge
+3250448743
12 euro
Elk type publiek
Musea Brugge (01/12/2020)

Dinsdag: van 9:30 tot 17:00
Woensdag: van 9:30 tot 17:00
Donderdag: van 9:30 tot 17:00
Vrijdag: van 9:30 tot 17:00
Zaterdag: van 9:30 tot 17:00
Zondag: van 9:30 tot 17:00


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Groeningemuseum
(Brugge)
Arentshuis
(Brugge)
Arentshuis
(Brugge)
Gruuthusemuseum
(Brugge)
Sint-Janshospitaal
(Brugge)