Internationale kunsttentoonstelling 'Licht, transparantie, kleur ... Glas ?'

'De Betoverende Tuin ' is een internationale kunsttentoonstelling in een gestructureerde, natuurlijke landschapstuin met veel water, contrasten en verrassingen. Het ligt op de taalgrens tussen Jodoigne, Hoegaarden en Tienen, halverwege tussen Brussel en Liège en op het 'RAVEL'-fietspad dat Tienen, Hoegaarden, Jodoigne en Namur verbindt.

In verwelkomen we ook kunstenaars uit Burkina Faso, Filipijnen, Singapore, … Een vijftigtal beeldhouwers nemen deel. U ziet sculpturen in glas, hout, brons, keramiek, metaal, recuperatie materiaal en steen.

In dit jaar van het glas nemen nieuwe bekende glaskunstenaars deel. U zult versteld staan van de vele mogelijkheden die glas kan bieden. De vele glastechnieken maken het mogelijk om interessante en unieke werken te creëren. Het spel van licht en schaduw geeft een extra dimensie aan glaswerken en ze zijn minder breekbaar dan keramiek !
Glaskunst komt maar volledig tot zijn recht in dialoog met kunstwerken in andere materialen. Veel kunstwerken maken ook gebruik van recuperatiematerialen.

Het wordt dus voor de negende keer een eclectische tentoonstelling.

De helft van de bezoekers komt om van de tuin te genieten, die veel verschillende facetten heeft, zoals vijvers, beekjes, weilanden, bossen, de 'Geheime Tuin', een labyrint, terrassen, rozenhagen en veel banken met uitzicht op het Brabantse Haspengouwse landschap. U zult hier geen exotische planten aantreffen, maar wel een rijke verscheidenheid aan inheemse, spontaan gegroeide wilde planten (wilde orchideeën in overvloed). Niet voor niets wordt het omschreven als een landschapstuin, gestructureerd, natuurlijk, rijk aan water en contrasten.

De combinatie van een bezoek aan 'De Betoverde Tuin' met de troeven van het Brabantse Haspengouw, Hoegaarden en Jodoigne zal een aangename verrassing zijn.

De buren vragen aan de bezoekers om de grote parkeerplaats te gebruiken. Die is gelegen op 400 m van de tentoonstelling, langs de Ravel, een aangename korte wandeling in de schaduw van de bomen (adres parking: Rue Saint-Marie 1, 1370 Saint-Jean-Geest). Om wachtrijen op zondagen tussen 14 en 18 uur te vermijden raden we u aan om te reserveren (de-betoverende-tuin.info/Reservatie).
De Betoverende Tuin
Rue du Tilleul 22
1370 Geldenaken
8€ / persoon voor +12, 6€ / persoon voor groepen van +10 personen.
Elk type publiek

Vrijdag: van 13:00 tot 20:00
Zaterdag: van 13:00 tot 20:00
Zondag: van 13:00 tot 20:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!