Li ge University Aquarium-Mus um & House of Science

 
Eťn ingang, twee musea, veel ruimtes om te bezoeken

Het Aquarium-Mus um Universitaire de Li ge en het Maison de la Science bundelen hun krachten om een nieuw bezoekaanbod aan te bieden. Op het programma: ontdekking, ontsnapping & bijzondere ervaringen!

Het aquarium: een uitnodiging om de waterfauna te ontdekken
De zwembaden in de kamers "Biodiversiteit" en "Haaien en koraalriffen" zijn als ramen die uitkomen op de waterwereld. Tijdens het bezoek ontmoet de bezoeker soorten uit wateren over de hele wereld! En om meer te weten te komen over de verschillende dieren die in aquaria worden gepresenteerd, is een online informatiebron opgezet. Gratis en leerzaam, Fishipedia begeleidt je tijdens het hele bezoek. Een vleugje exotisme met de ruimte "Amazonia, van het bos tot de rivier": kolonie mieren, bidsprinkhanen, kikkers waarvan de zeer kleurrijke dendrobaat u wordt gepresenteerd in een "gezellige" ruimte die speciaal is ontworpen om het dichte en oerwoud te weerspiegelen dat is de Amazone.

Het Maison de la Science: wetenschap wordt gekweekt!
De bezoeker gaat op ontdekkingstocht naar de wetenschap die in zijn dagelijks leven verborgen zit! Hij kan zelf experimenten uitvoeren, dwalen door de collecties van wetenschappelijke apparaten, weer of geen weer in de augmented reality-sandbox. Tijdens het bezoek neemt een wetenschappelijke animator hem mee in de fascinerende wereld van de wetenschap en laat hem verrassende speelse en didactische ervaringen beleven!

Nieuwe tentoonstelling: "Buitengewone wezens - Van mythen tot realiteit, van realiteit tot mythen"
Mythologische en legendarische dieren halen hun oorspronkelijke kenmerken en superkrachten uit de natuur. Tijdens zijn reis biedt deze tentoonstelling bezoekers de mogelijkheid om hun eigen buitengewone schepsel te creŽren. Dit is een kans om ongelooflijke anekdotes en verhalen te leren over dieren die de oorsprong zijn van mythen, legendes, verhalen en folklore van over de hele wereld.

Nieuw: "Le Plan tarium", gaat over de onmetelijkheid van het heelal
state-of-the-art technologie, het plan tarium stelt je in staat om op avontuur te gaan in de oneindigheid van de kosmos. Ondergedompeld in ons virtuele hemelgewelf verkennen bezoekers het heelal zonder hun stoel te verlaten. Van de cyclus van de seizoenen tot de sterrenbeelden, via verkenning van de ruimte, animaties en video's nodigen je uit om te reizen en ons zonnestelsel op spectaculaire wijze te ontdekken.

Schatten in een museum?
De zaal "Tr ZOOr" bevat opmerkelijke erfgoedvoorwerpen, voorwerpen van grote wetenschappelijke, historische of artistieke waarde die de geschiedenis van de natuurwetenschappen illustreren, zoals de fabelachtige Blaschka, glazen diermodellen, of zelfs diersoorten die nu verdwenen zijn, zoals de trekduif, de Tasmaanse wolf...

De galerijen van plantkunde en evolutie
In de Botaniegalerij komen verschillende thema's aan bod: de geschiedenis van de botanie, het functioneren van planten, het herbarium, mens/plantrelaties In de evolutiegalerij ontdekt de bezoeker de grootste evolutiestadia (verschijning van de eerste cellen, verdwijning van de dinosaurussen, enz.).
Aquarium-Musťum
Quai Edouard Van Beneden, 22
4020 Luik
Volwassene: 10.30 / Senior, student, 13-18 jaar: 9.10 / 6-12 jaar: 8 / 3-5 jaar: 1 / Onder de 3 jaar: gratis
Elk type publiek

Maandag: van 9:00 tot 17:00
Dinsdag: van 9:00 tot 17:00
Woensdag: van 9:00 tot 17:00
Donderdag: van 9:00 tot 17:00
Vrijdag: van 9:00 tot 17:00
Zaterdag: van 9:00 tot 18:00
Zondag: van 9:00 tot 18:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!