Literatuur Museum

 
Grote verhalen en petites histoires, onooglijke kladjes en oogstrelende boekwerken, vergeten parels en onvergetelijke klassiekers, Conscience en Claus, Antwerpen en Reetveerdegem …

Wilt u de handschriften van Conscience, Van Ostaijen of Elsschot met eigen ogen zien ? Wilt u een frisse duik in de geschiedenis van de Vlaamse literatuur nemen ? Dan is een bezoek aan het Letterenhuis zeker iets voor u.

Verrassende handschriften

Het Letterenhuis bruist van het leven zoals het was en is in twee eeuwen Vlaamse literatuur. Je valt er van de ene stomme verbazing in de andere verrassende ontdekking. Hoe schreef Paul van Ostaijen het onsterfelijke 'marc groet 's morgens de dingen'? Hoe schiep de goddelijke Boon op een mooie dag zijn Ondineke van de Kapellekensbaan ? En hoe trok Tom Lanoye ten oorlog ? Dagboeken, handschriften, brieven… Het Letterenhuis heeft het allemaal. Je kijkt er als het ware over de schouders van de auteurs mee.

Meer dan een papieren museum

Maar het Letterenhuis is veel meer dan een papieren museum. Dode schrijvers nemen er het zoetgevooisde of krakende woord, auteurs van vandaag verklappen je welk voorwerp hun zielslief is en misschien kijk je wel een onbekende literator uit je stad of dorp in de ogen. Er zijn prachtige portretten, er is kunst van auteurs die ook artiesten zijn, curieuzeneuzen kunnen er laden vol curiositeiten opentrekken.

Wereld in verandering

Wat meer is: mét de literatuur zie je ook hoe de grote wereld én het kleine Vlaamse dorp in die tweehonderd jaar ingrijpend veranderen. En hoe schrijvers in al dat gewoel staan: stads en dorps, behoudsgezind en beeldenstormend, molenwiekend en berustend. Het Letterenhuis prikkelt de geest en stemt tot nadenken. En het doet dat met… 26 letters. Kom dat wonder ontdekken !
Literatuur Museum
Minderbroedersstraat 22
2000 Antwerpen
Van 0€ tot 5€
Elk type publiek
Caro de mee (10/06/2021)

Dinsdag: van 10:00 tot 17:00
Woensdag: van 10:00 tot 17:00
Donderdag: van 10:00 tot 17:00
Zaterdag: van 10:00 tot 17:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!