Plantentuin Meise

 
Tentoonstellingen Plantentuin Meise
De Plantentuin bezit meerdere collecties met internationale faam.

De verzameling levende planten is wellicht de meest voor de hand liggende. Het gaat over ruim 25 000 accessies (ongeveer 18 000 verschillende plantensoorten) van overal ter wereld die we in openlucht en in onze serres verzorgen, verder kweken en koesteren. Deze collectie wordt deels gebruikt om aan het publiek te tonen, deels voor wetenschappelijke onderzoek en ook uit conservatieoogpunt. Belangrijke deelcollecties waar we sterk in zijn, zijn bijvoorbeeld Rubiaceae (koffiefamilie), cactussen en andere succulenten, bromelia's, orchideeŽn, palmvarens, naaldbomen, eiken, magnolia's, esdoorns, rododendrons,. ..
In de zadenbank worden de zaden bewaard van onze verzameling levende planten, maar ook van bedreigde inheemse wilde planten en van wilde bonen en boonachtigen.

Van onschatbare waarde voor het wetenschappelijk onderzoek is het herbarium met bijna 4 miljoen stuks gedroogde planten uit alle plantengroepen en van overal ter wereld, maar de collectie Afrikaanse herbariumspecimens is hiervan de meest uitgebreide. Het aantal digitale scans van herbariumspecimens neemt jaar na jaar toe, zij kunnen online geconsulteerd worden.

Verder bezit de Plantentuin nog een collectie houtstalen, in alcohol bewaarde vruchten, microscopische preparaten, historische herbaria op microfilm zoals het Herbarium van Linnaeus en een iconotheek met afbeeldingen van wieren, paddenstoelen en slijmzwammen.

Tenslotte mogen we ook de ernome bibliotheek niet vergeten vermelden.
Plantentuin
Nieuwelaan, 38
1860 Meise
van 0Ä tot 6Ä
Elk type publiek
Caro de mee (10/06/2021)

Maandag: van 9:30 tot 17:30
Dinsdag: van 9:30 tot 17:30
Woensdag: van 9:30 tot 17:30
Donderdag: van 9:30 tot 17:30
Vrijdag: van 9:30 tot 17:30
Zaterdag: van 9:30 tot 17:30
Zondag: van 9:30 tot 17:30

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Mira
(Grimbergen)
Planetarium
(Brussel)
Plan tariums anzen
(Laken)
Belexpo
(Brussel)
Ontsteek een vonk van nieuwsgierigheid met Science is Wonderful
(Anderlecht)