Plastic Design Collectie

 
Tentoonstellingen Plastic Design Collectie
Een collectie die bestaat uit ongeveer 2000 plastic objecten (waarvan een deel wordt tentoongesteld en de rest wordt bewaard), van het meest alledaagse tot het unieke stuk of de originele editie om de 20e eeuw zo belangrijk te begrijpen.

Een ontmoeting met objecten, in het bijzonder met objecten die deel uitmaakten van ons dagelijks leven: deze objecten die ons zo gewoon leken, zo praktisch tegelijk zonder dat we ons bewust waren van het hoe-of-waarom ze werden gemaakt, en nog veel meer , zonder te denken dat ze op een dag de iconen zouden worden van een tijd, van een manier van leven en denken over het leven.

Van deze collectie, sinds de jaren 80 samengesteld door de Brusselse verzamelaar Philippe Decelle, zijn 500 objecten te zien in de permanente tentoonstellingszalen van het Adam - Brussels Design Museum. Om dit creatieve landschap getrouwer te tekenen, zowel bruiklenen uit internationale of private publieke collecties als schenkingen.

Ontworpen door de architecten als een verlengstuk van de permanente tentoonstelling, zijn de reservaten zichtbaar terwijl ze voldoen aan strikte instandhoudingsnormen. Zo kunnen nieuwsgierigen de rest van de collectie achter erkers observeren.
Adam - Brussels Design Museum
Place de Belgique
1020 Laken
10
Elk type publiek

Maandag: van 11:00 tot 19:00
Vrijdag: van 11:00 tot 19:00
Zaterdag: van 11:00 tot 19:00
Zondag: van 11:00 tot 19:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

The Plastic Design Collection
(Laeken)
Olivetti · Folon
(Van 10 april tot 15 september - Laken)
Concept & Lifestyle Store
(Brussel)
Concept & Lifestyle Store
()
Le Palais du Sud
(Antwerpen)