Puzzelstukken van het verleden : archeologie

 
Beleef een stukje van het verhaal van het Waasland, met aandacht voor boeiende archeologische objecten van Erfpunt, aan de hand van de vaste tentoonstelling in het SteM.

We doorlopen in deze tentoonstelling verschillende periodes uit de geschiedenis, de één al meer intrigerend dan de ander.

Startend met een steentijdopgraving uit Sint-Niklaas, verwonderen we ons over de aanwezigheid van de prehistorische mens in onze regio.

Erna verdiepen we ons in het dagelijkse leven aan de rand van het Romeinse Rijk. De Romeinse deelcollectie ‘Gegroet, Marius en Stella’ in het SteM licht aan de hand van archeologische vondsten een tipje van de sluier op.

In het nieuwe luik van de tentoonstelling over de Merovingische periode (de vroege middeleeuwen), te bezichtigen vanaf 26 mei 2023, verwonderen we ons over de schoonheid van de juwelen, wapens en gebruiksvoorwerpen uit die minder bekende periode in de geschiedenis.

In het stukje “Monnikenwerk” tenslotte lichten we de geschiedenis van de Boudelo-abdij en het leven van de monniken toe. Hoe verliep een dag in de abdij, wat aten de monniken? Hoe ondernemend waren de monniken? De tentoongestelde vondsten uit de abdij vertellen elk een bijzonder verhaal.

Deze tentoonstelling hoort bij de vaste collectie van het SteM. Dus als je een ticket wil reserveren dan zit dat gewoon onder 'Bezoek SteM'.
Stem Afdeling Stem Zwijgerhoek
Zwijgershoek 14
9100 Sint-Niklaas
5 EUR + kortingen mogelijk
Vanaf 12 jaar
Foré (29/05/2023)

Dinsdag: van 13:30 tot 17:00
Woensdag: van 13:30 tot 17:00
Donderdag: van 13:30 tot 17:00
Vrijdag: van 13:30 tot 17:00
Zaterdag: van 13:00 tot 17:00
Zondag: van 11:00 tot 17:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!