Regionaal Archeologisch Museum Van de Scheldevallei

Tentoonstellingen Regionaal Archeologisch Museum de Scheldevallei
Het Regionaal Archeologisch Museum van de Scheldevallei, ingeplant aan de rand van de V.M.W.- waterwinning Kerkhove, biedt vanaf oktober 1996 de mogelijkheid voor een belangrijke wetenschappelijke, educatieve en toeristische uitbouw van de archeologische site Kerkhove.

Het Museum kwam tot stand via een unieke samenwerking en co-financiering tussen de gemeente Avelgem, de Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening, de vzw Trop - Toeristisch-Recreatief Ontwikkelingsplan Leie-Schelde, de Intercommunale Leiedal, Electrabel-Gaselwest en de Vereniging voor Oudheidkundig Bodemonderzoek in West-Vlaanderen.

In het Regionaal Archeologisch Museum van de Scheldevallei te Avelgem-Waarmaarde wordt een overzicht gegeven van de bewoningsgeschiedenis van de West-Vlaamse Scheldevallei van het paleolithicum tot en met de Merovingische tijden. Dit wordt gesitueerd in een ruimer chronologisch en geografisch kader aan de hand van recent wetenschappelijke archeologisch onderzoek van diverse sites gelegen in de Scheldevallei. De methodiek van de archeologie wordt voorgesteld.
Regionaal Archeologisch Museum Van de Scheldevallei
Rijtstraat 4
8580 Avelgem
Elk type publiek
Caro de mee (10/06/2021)

Zaterdag: van 14:00 tot 17:00
Zondag: van 14:00 tot 17:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Broelmuseum
(Kortrijk)
Baudouin Oosterlynck. « Entre l’œil et l’oreille »
(Van 3 december 2022 tot 12 maart 2023 - Doornik)
Archeocentrum Velzeke
(Velzeke-Ruddershove)
Industrieel museum van Eperon d'Or
(Izegem)
Brouwerij Rodenbach
(Roeselare)