Canada Poland War Museum  Voordeel Wattedoen.be

 
Het Canada War Museum; Dit private museum werd opgericht als gevolg van een belofte aan zijn vader die in 1987 getroffen werd door een hartaanval. Op zijn sterfbed onthulde hij de rol die hij tijdens de Tweede Wereldoorlog had gespeeld, iets waarover hij nooit gesproken had.
Hij vertelde hoe hij, helemaal alleen, zonder familie of vrienden erbij te betrekken, mensen verborgen had gehouden voor de nazi's. Hij had zijn leven te danken aan de bevrijders. Zijn vader Maurits Van Landschoot vroeg aan zijn zoon Gilbert om ooit iets terug te doen als dankbaarheid aan de Canadezen.

de jaren na zijn vaders dood, legde G.Van Landschoot – zijn belofte indachtig- bloemen neer tijdens de jaarlijkse hulde op het Canadees kerkhof, elke 2de zondag van september.
Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de Bevrijding, besloot de heer Van Landschoot een privaat museum op te richten ter ere van de bevrijders. Zo werd het Canada-Poland war museum voor Gilbert zijn hoogste prioriteit.
In het museum wordt de mobilisatie, bezetting en bevrijding van Vlaanderen op een levendige manier voorgesteld. Verscheidene diorama's tonen u levensechte militaire acties uit Woii met meer dan 300 originele uniformen, wapens, zenders, posters, uitrustingen,….
Ook de 20 min originele film over de Slag om de Schelde.

Op 7september 2004 werd een nieuw museum ingehuldigd 'the Maple Leaf - Poland War Museum' door de vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning en vele Canadese en Poolse prominenten, het museum omvat militaria miniaturen op schaal 1/35, en toont vele slagvelden over de Woii met diorama's over de 1ste Poolse Pantserdivisie en de Poolse luchtmacht die onze streek hebben bevrijdt, het maple-leafmuseum werd dan ook een onderdeel in het Poolse museum, 70 uniformen, wapens, uitrustingen, foto's, posters…

Het Canadamuseum is rolstoeltoegankelijk.
Het Polandmuseum is niet rolstoeltoegankelijk
Voordeel: - 1 euro korting op alle musea ticketten op voorlegging van deze BON
Canada Poland War Museum
Heulendonk
9991 Adegem
€ 7 per persoon / per museum - combinatieticket € 12per persoon - Kinderen tem 6 jaar zijn gratis
Elk type publiek
Caro de mee (09/05/2024)

Woensdag: van 12:00 tot 18:00
Donderdag: van 12:00 tot 18:00
Vrijdag: van 12:00 tot 18:00
Zaterdag: van 10:00 tot 18:00
Zondag: van 10:00 tot 18:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Kantmuseum
(Brugge)
Volkskundemuseum + Herberg
(Brugge)
O.L.V. ter Potterie
(Brugge)
Brugse Vrije
(Brugge)
Stadhuis
(Brugge)